microvezeldoek

Microvezeldoek gebruik je zo

Je kent hem vast wel, de microvezeldoek. Een handig doekje voor de schoonmaak van jouw huis. Maar weet jij hoe je dit wonderdoekje het beste kunt gebruiken? Lees hier alles over de microvezeldoek en hoe het jou tijd kan besparen!

Schoonmaken met microvezeldoek

Wanneer je met een microvezeldoek schoonmaakt, vraagt dat een andere aanpak dan je misschien gewend bent. Microvezeldoekjes worden om meerdere redenen wonderdoekjes genoemd, dit is waarom:

  • Een ervan is dat het doekje een groter oppervlak heeft dan in eerste instantie lijkt. Hierdoor kan de doek meer vocht opnemen en gaat het schoonmaken sneller.
  • Je hebt geen (chemische) schoonmaakmiddelen nodig. De doek heeft een goede scherpe punt, waardoor vuil beter opgepakt kan worden. Doordat de doek van polyamide is gemaakt, trekt het vuil en vet aan, waardoor je geen schoonmaakmiddel nodig hebt.
  • Je kunt ook schoonmaken met een microvezeldoek die droog is. De droge doek wordt door de wrijvende beweging statisch geladen, waardoor het stofdeeltjes aantrekt.
  • Door de kleine openingen tussen de microvezels wordt het water, samen met het vuil, opgezogen. Dit is zo krachtig omdat de vezels zo dicht op elkaar zitten.

Gebruik microvezeldoek

De microvezeldoek helpt jou om sneller schoon te maken. Heerlijk toch! Het is wel van belang dat je hem op de juiste manier gebruikt. Voor hygiënisch schoon dien je de microvezeldoek niet te lang te gebruiken. Gebruik een kant totdat deze vuil is, draai de doek om en poets totdat ook deze kant vol zit. Neem vervolgens een andere doek en ga verder met de poetsronde. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je de doek zowel vochtig als droog gebruiken tijdens de schoonmaak. Wanneer je een vochtig microvezeldoekje gebruikt, is het niet nodig om na te drogen. De druppeltjes die het doekje achterlaat zijn namelijk veel kleiner dan die van een andere schoonmaakdoek. En kleine druppeltjes verdampen nou eenmaal sneller dan grote druppels.

Microvezeldoek wassen

Wil je de microvezeldoekjes weer hygiënisch schoon hebben, dan is er maar een manier… De wasmachine in. Uitspoelen in water met een sopje werkt helaas niet. Het vuil laat niet los, waardoor de doek niet schoon wordt. Check altijd eerst het waslabel van de microvezeldoek. De meeste doekjes kunnen op een temperatuur van 40 tot 60 graden gewassen worden.
Let op: Gebruik geen chloorbleekmiddel en wasverzachter. Deze producten tasten de vezels van de doek namelijk aan.

Heb jij al microvezeldoeken in huis? Dat poetst zo lekker weg! Deze doek maakt het huishouden beslist makkelijker. Hoewel een microvezeldoekje ook wel een wonderdoekje wordt genoemd, gaat het huishouden helaas niet vanzelf. Een betrouwbare schoonmaakster daarentegen kan jou wel huishoudelijke taken uit handen nemen. Dien vandaag een aanvraag in, dan gaan wij direct voor jou op zoek naar een schoonmaakster die voldoet aan jouw wensen! De meeste hulpen worden al binnen drie dagen gevonden, dus leg de microvezeldoekjes maar vast klaar!

2 gedachtes over “Microvezeldoek gebruik je zo

Comments are closed.