diy ontkalker

Zelf ontkalker maken

Wist jij dat je zelf reinigers voor allerlei huishoudelijke taken kunt maken en dat dit helemaal niet ingewikkeld of duur is? We hebben eerder al verteld hoe je zelf allesreiniger kunt maken en zelf toiletreiniger kunt maken. In dit blog leren we jou hoe jij jouw eigen toiletreiniger kunt maken. Zelf ontkalker maken doe je in een paar stappen, dus lees snel verder!

DIY kalkreiniger in een paar stappen

DIY schoonmaakmiddel klinkt misschien als ontzettend veel moeite, maar niets is minder waar. Zelf ontkalker maken is helemaal niet ingewikkeld. Je hebt maar een paar ingrediënten en een fles nodig:

  • Spuitfles;
  • Citroenzuur;
  • Citroensap;
  • Water.

Om zelf ontkalker te maken, begin je met 200 ml water in een spuitfles. Hier voeg je twee eetlepels citroenzuur aan toe. Citroenzuur is in poedervariant te krijgen in webwinkels en winkels waar ze organische middelen verkopen. Het water en het citroenzuur roer je met een lepel goed door elkaar tot het één geheel is geworden. Vervolgens voeg je een scheutje citroensap toe aan het mengsel. Dit koop je in de supermarkt, het zit in de bekende gele knijpflesjes. Als ook dit gemengd is, kun jij jouw zelfgemaakte kalkreiniger gaan gebruiken!

De voordelen van zelf ontkalker maken

Je zult merken dat je veel voordeel hebt van zelfgemaakte kalkreiniger. DIY ontkalker heeft meerdere voordelen. Zo is het in verhouding veel goedkoper dan kalkreiniger die je in de supermarkt zou kopen, want van de ingrediënten kun je veel meer kalkreiniger maken dan een fles uit de supermarkt. Daarnaast weet je bij zelfgemaakte kalkreiniger precies wat de ingrediënten zijn. Bij reguliere kalkreinigers is het vaak zo dat er vreemde ingrediënten zijn toegevoegd.

Heb jij al zelf ontkalker gemaakt? Voor nog meer schoonmaaktips verwijzen we je graag naar onze andere blogs over DIY schoonmaakmiddel of naar onze gratis e-books. Download er vandaag nog een en leer alles over slimme schoonmaaktrucs!