diy glasreiniger streeploos schone ramen

DIY glasreiniger voor streeploos schone ramen

Na al dat gourmetten tijdens de feestdagen wil jij je ramen natuurlijk weer snel vetvrij maken. Dus even snel de ramen poetsen met een glasreiniger uit de winkel… Maar wat is dat? Denk je dat je de ramen schoon hebt, zie je opeens een doffe waslaag op de ramen. Met deze DIY glasreiniger voor streeploos schone ramen maak jij korte metten met die doffe waslaag. Zeker het proberen waard dus!

DIY Glasreiniger; wat heb je nodig?

Met deze glasreiniger maak je jouw ramen en spiegels eenvoudig en snel vetvrij en streeploos schoon. We geven je hier twee “recepten” voor de meest effectieve glasreinigers. Waarom twee? Heb jij onlangs een glasreiniger uit de supermarkt gebruikt en heb je nu een doffe waslaag op de ramen? Voor het verwijderen van deze waslaag heb je een andere glasreiniger nodig dan wanneer je daar geen last van hebt. Beide DIY glasreinigers zijn krachtig en zorgen voor streeploos schone ramen.

DIY glasreiniger voor verwijderen van doffe waslaag:

  • 125 ml pure alcohol;
  • 125 ml gekookt water;
  • theelepel vloeibare zeep;
  • 5 druppels etherische olie;
  • (glazen) sprayflacon.

DIY glasreiniger voor elk moment:

  • 250 ml azijn;
  • 250 ml gekookt water;
  • 1 theelepel vloeibare zeep;
  • maximaal 5 druppels etherische olie;
  • (glazen) sprayflacon.

Maak jouw DIY glasreiniger

Beide glasreinigers maak je op dezelfde manier. Het is heel simpel. Los een theelepel vloeibare zeep op in het gekookte water en voeg daar vervolgens de azijn, olie en eventueel de alcohol aan toe. Doe het geheel in de sprayfles en schud het goed door elkaar. Et voila jouw DIY glasreiniger is klaar voor gebruik.

Aan de slag met jouw DIY glasreiniger

Welke glasreiniger voor streeploos schone ramen je ook hebt gemaakt, het is heel eenvoudig in gebruik! Spray de DIY glasreiniger op het raam, neem een spons om het raam schoon te maken en pak tot slot wat oude kranten om het raam droog te maken.

Tip: Ramen schoonmaken in de zon? Dat is echt een afrader. De zon droogt de ramen te snel, waardoor er strepen ontstaan.

Wist je dat ramen lappen in het rijtje van huishoudelijke taken staat die men liever uitbesteedt? Staat ramen zemen bij jou ook in dat rijtje? Onze schoonmaaksters weten wel hoe ze jouw ramen vetvrij en streeploos schoon krijgen. Ook met andere huishoudelijke taken weten zij wel raad. Geef snel je wensen en eisen door, dan gaan wij vandaag nog voor je op zoek!

Ook interessant