Schoonmaken zoals Oma dat deed: Milieuvriendelijk en goedkoop!

Overal waar we kijken zien we reclames voor de beste en de meest gespecialiseerde schoonmaakproducten. Van fornuisreinigers tot shine pearls en van wc-reinigers tot wasmiddelen. Maar waarom vergeten we toch telkens dat oma vroeger alles net zo goed schoon kreeg? En dat met veel goedkopere en milieuvriendelijkere middelen. Middelen die veel beter zijn voor onze eigen gezondheid.

Op dinsdag 19 februari 2013 was in Kassa Groen te zien hoe Lana van Leeuwen milieuvriendelijk en goedkoop schoonmaakt. Milieuvriendelijk en goedkoop schoonmaken houdt volgens haar in dat je gebruik maakt van:

  • Witte Azijn
  • Baking Soda
  • Soda
  • Marseillezeep
  • Afwasmiddel
  • Olie

Al deze middelen zijn beter voor het milieu en je eigen gezondheid. Op de website van Lana staan verschillende ‘recepten’ voor milieuvriendelijke reinigers. Zodat we met z’n allen geld kunnen besparen terwijl we milieuvriendelijk bezig zijn.

Naast het gebruik van oma’s schoonmaakmiddelen zijn er nog veel meer andere manieren om milieuvriendelijk schoon te maken. Gebruik bijvoorbeeld zo min mogelijk (warm) water en gebruik schoonmaakdoekjes die je zelf uitwast en let op de dosering. Vaak gebruiken we veel meer schoonmaakmiddelen dan nodig.

Hoe maken jullie milieuvriendelijk schoon? Hebben jullie meer tips, middelen of manieren?

Ook interessant

3 gedachtes over “Schoonmaken zoals Oma dat deed: Milieuvriendelijk en goedkoop!

  1. ECHT Milieuvriendelijk schoonmaken doe je door goede bacteriën in te zetten in schoonmaakmiddelen in plaats van zware chemicaliën. De productie, het gebruik en het lozen van de traditionele schoonmaakmiddelen belast ons milieu zwaar en is tevens achterhaald. Nog niet van de ECHTE duurzame manier gehoord? Download on brochure op de website en verdiep jezelf in de nieuwe manier van schoonmaken. Of neem gerust contact op.. Ons team van duurzame ondernemers (Lees vaders) staat klaar om te laten zien hoe dit anders kan.

Comments are closed.