Schoonmaaktips oma

Oma’s schoonmaaktips: milieuvriendelijk en goedkoop!

Oma’s schoonmaaktips lijken soms tegeltjeswijsheden. Toch zijn oma’s niet voor niets sterren in het huishouden. Met met hulp van onze eigen oma’s hebben wij de beste schoonmaaktips voor jou verzameld.

Oma’s schoonmaaktips

Overal waar we kijken zien we reclames voor de beste en meest gespecialiseerde schoonmaakproducten. Van fornuisreinigers tot shine pearls en van wc-reinigers tot wasmiddelen. Maar waarom vergeten we toch telkens dat oma vroeger alles net zo goed schoon kreeg? En dat met veel goedkopere en milieuvriendelijkere middelen. Middelen die veel beter zijn voor onze eigen gezondheid. Deze schoonmaakmiddelen mogen niet missen in jouw huis:

  • Witte azijn;
  • Baking soda;
  • Marseillezeep;
  • Afwasmiddel;
  • Olie.

Naast het gebruik van oma’s schoonmaakmiddelen zijn er nog veel meer andere manieren om milieuvriendelijk schoon te maken. Gebruik bijvoorbeeld zo min mogelijk (warm) water, gebruik geen wegwerpdoekjes en let op de dosering. We gebruiken vaak veel meer schoonmaakmiddelen dan nodig.

De beste schoonmaaktips van oma

De meeste oma’s zijn van alle markten thuis. Hun uitgebreide kennis van het huishouden heeft ons geïnspireerd. Wij hebben onze oma’s gevraagd en kregen deze tips van ze:

Stoffen bank schoonmaken als oma

De bank is erg gevoelig voor vlekken. Of je nou een wijnvlek, chocoladevlek of moddervlek hebt, de bank schoonmaken is niet moeilijk. Oma gebruikt azijn, shampoo of melk!

Vloerkleed schoonmaken als oma

Je vloer reinigen klinkt als een grote taak, maar eigenlijk valt dat wel mee. Oma maakt een supersterk sopje van onder andere wasmiddel en schoonmaakazijn. Of jij nou een vloerkleed wilt reinigen of je houten vloer wilt schoonmaken, oma weet raad.

Oven schoonmaken als oma

Je oven schoonmaken doe je het makkelijkst met baking soda. Echt zo’n typisch middeltje wat oma ook gebruikte.

Brillenglazen schoonmaken oma

Vervelend, een vieze zonnebril. Snel even met je trui de vlekken wegvegen lijkt het altijd alleen maar erger te maken. Toch is je zonnebril schoonmaken heel makkelijk, je moet gewoon even het trucje kennen. Ook  handig voor je gewone bril.

Wasmachine schoonmaken oma

De wasmachine maakt jouw kleren schoon, maar wie maakt de wasmachine schoon…? Jij dus. Gelukkig is volgens oma de wasmachine schoonmaken in 4 snelle stappen gedaan.

Elke schoonmaaktip zorgt voor een snellere schoonmaak en dus voor meer vrije tijd voor jou. Wil jij nóg meer vrije tijd? Dan moet je je inschrijven voor onze nieuwsbrief: daarin houden wij jou op de hoogte van de slimste schoonmaaktips van het moment. Zo wordt jij een ster in het huishouden. Schrijf je nu in!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Ontvang de beste tips en meer.

Ook interessant

3 gedachtes over “Oma’s schoonmaaktips: milieuvriendelijk en goedkoop!

  1. ECHT Milieuvriendelijk schoonmaken doe je door goede bacteriën in te zetten in schoonmaakmiddelen in plaats van zware chemicaliën. De productie, het gebruik en het lozen van de traditionele schoonmaakmiddelen belast ons milieu zwaar en is tevens achterhaald. Nog niet van de ECHTE duurzame manier gehoord? Download on brochure op de website en verdiep jezelf in de nieuwe manier van schoonmaken. Of neem gerust contact op.. Ons team van duurzame ondernemers (Lees vaders) staat klaar om te laten zien hoe dit anders kan.

Comments are closed.