Zonnebril

Hoe maak ik het beste mijn zonnebril schoon?

Vorige week heb je met mijn tips jouw koffers klaar kunnen maken voor de vakantie. Deze week krijg je tips voor tijdens jouw vakantie. Ik geef je namelijk tips voor het schoonmaken van jouw zonnebril. Het krijgen van een vlek op de glazen gaat maar al te gemakkelijk. Of je nou een zonnebril op sterkte of een ‘normale’ zonnebril hebt, je wilt geen krassen maken tijdens het schoonmaken.

Jouw zonnebril goed schoonmaken

Houd het montuur van de bril onder lauw of warm water en reinig de bril met zeep. Afwasmiddel of handzeep zijn goede opties hiervoor. Zorg er ten aller tijden voor dat er geen citroentoevoegingen in het schoonmaakmiddel verwerkt zitten. Droog de bril vervolgens met een zachte en schone doek, bij voorkeur een theedoek of een microvezel doek.

Wat moet je niet doen

Het is heel onverstandig om het montuur van de bril onder heet water te houden. Voorkom ook grote temperatuurwisselingen zoals op een zonnige dag in de auto of in een sauna. De coating van het montuur bestaat uit verschillende dunne laagjes, die door de temperatuurwisseling kunnen barsten.
Droog de glazen van de bril nooit af met een zakdoekje, keukenpapier of een servetje. Hier zitten kleine stukjes hout in verwerkt en dit kan voor krassen zorgen of de coating beschadigen.

Algemene tips

Bewaar de zonnebril altijd in een passende, harde brillenkoker.
Leg de bril nooit met de glazen naar beneden, bij het verschuiven kunnen er krassen ontstaan.
Reinig de zonnebril aan het einde van de dag, hierdoor voorkom je dat er huidvet en -zuren op het montuur en glazen inwerken.

Met deze tips kun jij de hele vakantie van de prachtige omgeving genieten. Volgende week krijg je weer nieuwe tips van me. Dan vertel ik je hoe je het beste een tent kunt schoonmaken als de vakantie voorbij is.

Ook interessant

Één gedachte over “Hoe maak ik het beste mijn zonnebril schoon?

  1. Nuttige tips! Ik wil een nieuwe zonnebril kopen en als ik iets leuks koop wil ik dat zo goed mogelijk onderhouden. Eerlijk gezegd had ik geen idee dat ik zonnebril met water en zeep kan schoonmaken! Ook zal ik een advies hiervan volgen en geen heet water erbij gebruiken. Bedankt!

Comments are closed.