Zonnebril

Hoe maak ik mijn zonnebril schoon?

Een zonnebril is dé ideale bescherming tegen de zon, maar ook als je last van hooikoorts hebt. Door het dragen van een bril kunnen de pollen je ogen niet bereiken. Een nadeel van een zonnebril is dat je zo snel vlekken op je glazen krijgt. Hoe maak je het beste je bril schoon zonder krassen te maken? Je leest het hier.

Jouw zonnebril goed schoonmaken

Maak je zonnebril altijd goed schoon. Dit kun je doen door het montuur van de bril onder lauw of warm water te houden en de bril te reinigen met zeep. Afwasmiddel of handzeep zijn goede opties hiervoor. Zorg er altijd voor dat er geen citroentoevoegingen in het schoonmaakmiddel zitten. Droog de bril vervolgens met een zachte en schone doek, bij voorkeur een theedoek of een microvezel doek.

Wat moet je niet doen

Het is heel onverstandig om het montuur van de bril onder heet water te houden. Voorkom ook grote temperatuurwisselingen zoals op een zonnige dag in de auto of in een sauna. De coating van het montuur bestaat uit verschillende dunne laagjes, die door de temperatuurwisseling kunnen barsten.
Droog de glazen van de bril nooit af met een zakdoekje, keukenpapier of een servetje. Hier zitten kleine stukjes hout in verwerkt en dit kan voor krassen zorgen of de coating beschadigen.

Algemene tips

Bewaar de zonnebril altijd in een passende, harde brillenkoker.
Leg de bril nooit met de glazen naar beneden, bij het verschuiven kunnen er krassen ontstaan.
Reinig de zonnebril aan het einde van de dag, hierdoor voorkom je dat er huidvet en -zuren op het montuur en glazen inwerken.

Met deze tips kun jij de hele vakantie van de prachtige omgeving genieten. Binnenkort krijg je weer nieuwe tips van me. Dan vertel ik je hoe je het beste een tent kunt schoonmaken als de vakantie voorbij is.

Ook interessant

Één gedachte over “Hoe maak ik mijn zonnebril schoon?

  1. Nuttige tips! Ik wil een nieuwe zonnebril kopen en als ik iets leuks koop wil ik dat zo goed mogelijk onderhouden. Eerlijk gezegd had ik geen idee dat ik zonnebril met water en zeep kan schoonmaken! Ook zal ik een advies hiervan volgen en geen heet water erbij gebruiken. Bedankt!

Comments are closed.