Dit is hoe jij jouw bank moet schoonmaken

De bank is erg gevoelig voor vlekken. Je gooit je glas wijn of je kopje koffie om, je kind smeert er een chocoladevlek in of je tv-diner belandt naast je schoot. Als je de hoezen niet van de kussens kunt halen, is je bank in de wasmachine gooien geen optie. Hoe kan je dan je stoffen of leren bank schoonmaken? Lees het in dit blog.

7 tips voor je stoffen bank schoonmaken

Vlekken in een stoffen bank trekken erg snel in. Treed daarom zo snel mogelijk op tegen een vlek. Gelukkig zijn er een heleboel middeltjes die jou hiermee kunnen helpen. Je bank reinigen doe je met de volgende 7 tips:

1. Stoffen bank schoonmaken met azijn

Wij hebben het gevoel dat elke blog die we schrijven over de magische werking van azijn gaat. Of we nou schoenen schoonmaken, het doucheputje minder willen laten stinken of make-up vlekken willen verwijderen: azijn schiet ons altijd te hulp. Zo ook met het schoonmaken van de bank. Vooral als je last hebt van nare geurtjes in je bankstel, kan azijn je goed van pas komen. Maak een mengsel van gelijke hoeveelheden lauw water en azijn en doe die in een spray-flacon. Sproei het mengsel over de bank en laat het intrekken. De muffe geurtjes zijn zo weer verdwenen!

2. Bank reinigen met shampoo

Vooral suède en stoffen banken kunnen gemakkelijk schoongemaakt worden met onverdunde shampoo. Smeer een beetje shampoo over de vlek heen en maak het oppervlak droog met een microvezeldoek.

3. Baking soda tegen hardnekkige vlekken bank

Hardnekkige vlekken verwijder je door een sopje te maken van lauw water met een paar scheppen baking soda en dit met een spons over het oppervlak van de vlek te wrijven. Spoel het geheel na met schoon water, laat het drogen en voilà!

4. Bank reinigen: melk vs. inkt

Als je kleine heeft lopen kliederen met een pen en je bank onder de inktvlekken zit, pak dan een melkpak uit de koelkast. Doe een beetje melk op een doekje en boen hiermee over de inktvlek en je ziet hem als sneeuw voor de zon verdwijnen.

5. Stoffen bank schoonmaken met groene zeep

Een ander veelgebruikt, natuurlijk schoonmaakmiddel is groene zeep. Hiermee kun je je bankstel ook goed schoonmaken. Maak een sopje van lauwwarm water en vloeibare groene zeep en boen met een spons over het oppervlak van je bank. Voor hardnekkige vlekken kun je pure groene zeep gebruiken: wrijf dit over de vlek heen en laat het intrekken. Droog de bank goed af met een handdoek en laat op de lucht drogen.

6. Biotex tegen urinevlekken op bank

Voor urinevlekken van bijvoorbeeld je trouwe viervoeter gebruik je een mengsel van lauw water en biotex. Neem eerst zo veel mogelijk vocht op met een microvezeldoek. Boen daarna met een schone spons over de vlekken heen en maak het droog met een handdoek.

7. Vetvlekken in je stoffen bank? Gebruik ontvetter.

Vetvlekken verwijder je gemakkelijk met een ontvetter uit het keukenkastje. Spray de ontvetter over de vlek, neem het oppervlak af met een spons en warm water en droog het met een handdoek.

Een fris en schoon huis
Neem ook een schoonmaakster in huis en geniet van meer vrijetijd.

Hoe maak je een leren bank schoon?

Voor een leren bank zijn er een aantal andere oplossingen dan voor een stoffen bank. Om de kwaliteit van de bank te behouden dient de bank na elke schoonmaakbeurt weer ingevet te worden met ledervet of uierzalf. Gebruik de volgende middeltjes om je leren bank schoon te maken.

  • Karnemelk wordt vaak gebruikt om leren banken mee schoon te maken. Doe een beetje karnemelk op een doek en boen over het oppervlak van de leren bank. Inktvlekken en andere vlekken worden gemakkelijk verwijderd.
  • Olijfolie of babyolie. Omdat je je leer soepel wilt houden, is het aan te raden je bank te reinigen met een mengsel van warm water en een scheutje olijfolie of babyolie. Gebruik een spons om met het mengsel over de bank te boenen en laat het op de lucht drogen.
  • Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met pure alcohol. Giet wat alcohol op een doekje en wrijf goed over de vlek heen. Boen na met warm water en een spons en vet de bank daarna weer in.

Hopelijk helpen deze tips jou om gemakkelijk je bank schoon te maken. De bank schoonmaken is één van die klusjes in het huishouden waarvan je weet dat het moet gebeuren, maar waar je de tijd maar niet voor kunt vinden. Wij hebben de perfecte oplossing voor je: wij zoeken een schoonmaakster voor je die voldoet aan al jouw wensen en eisen! Onze schoonmaaksters mogen een training volgen die hun schoonmaak-skills nóg beter maakt! Schrijf je nu in en wij gaan direct op zoek naar een schoonmaakster voor jou.

Ook interessant