snel badkamer schoonmaken

Snel badkamer schoonmaken, zo doe je dat!

De badkamer schoonmaken, we kunnen ons niet indenken dat het jouw favoriete klusje is. Vaak ben je er ook nog eens best lang mee bezig, tenzij je natuurlijk een hele kleine badkamer hebt. Hoe jouw badkamer er ook uit ziet, wij hebben tips om de badkamer supersnel schoon te maken.

Tijdbesparende tips badkamer schoonmaken

Als je weinig tijd hebt om de badkamer te reinigen, kun je wel wat tijdbesparende tips gebruiken. Wij hebben een paar onmisbare schoonmaaktips voor de badkamer op een rijtje gezet, zodat jij binnen mum van tijd de badkamer glanzend schoon hebt:

  • Douchegordijn schoonmaken
    Het douchegordijn staat er om bekend dat het niet het meest hygiënische ding in jouw badkamer is. Een douchegordijn dient dus regelmatig goed schoongemaakt te worden en soms mag er zelfs wel een nieuwe gekocht worden. Er zijn veel verschillende manieren om een douchegordijn te reinigen, maar wist je dat zo’n gordijn gewoon in de wasmachine kan? Je kunt het douchegordijn bij iedere keer dat je de badkamer gaat schoonmaken in de wasmachine wassen op 60 graden. Drogen is nog eenvoudiger. Je hoeft het douchegordijn namelijk alleen maar terug op zijn plek te hangen!
  • Douchekop schoonmaken
    Er gaat vaak wat kalkaanslag op de douchekop zitten. Dat kan behoorlijk lastig te verwijderen zijn, zeker wanneer de kalkaanslag zich vooral rond de gaatjes van de douchekop heeft gevormd. Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben wij een tip voor je zodat je niet eens meer moeite hoeft te doen om de douchekop te ontkalken. Je legt de douchekop simpelweg in een bakje schoonmaakazijn en jouw werk zit er alweer op! De schoonmaakazijn ontkalkt perfect. Na een nachtje in de azijn kun jij ‘s ochtends douchen met een ontkalkte douchekop.
  • Spiegel schoonmaken
    Spiegel schoonmaken? Wij hebben een beter idee: spiegel schoon houden! Natuurlijk ontkom je er niet aan dat er zo nu en dan een vlekje op de spiegel komt, maar door te zorgen dat de spiegel niet meer beslaat voorkom je al veel gedoe. Dit doe je door de spiegel in te smeren met shampoo. Geen hele dikke laag natuurlijk, dan kun je alsnog niet scherp in de spiegel kijken. Je smeert een klein druppeltje shampoo uit over de spiegel, meer hoef je er niet aan te doen. Je zult zien dat de spiegel niet meer beslaat en jij tijd bespaart tijdens het schoonmaken!

Snel badkamer schoonmaken door te multitasken

Multitasken doen we de hele dag, dus waarom eigenlijk niet als het om schoonmaken gaat? Je kunt jezelf veel vrije tijd geven door zo nu en dan een beetje te multitasken in de badkamer. Heb je de wastafel gebruikt? Haal dan direct eventuele vlekken weg, daar profiteer je tijdens jouw schoonmaakronde van. Ook als je staat te douchen, kun je al een deel van de badkamer schoonmaken. Je staat vast wel eens te wachten tot de shampoo of conditioner goed is ingetrokken. Dat is het moment om de douchecabine schoon te maken. Houd wel in je achterhoofd dat je niet te lang bezig moet zijn met schoonmaken, want de douche verbruikt flink wat water. Doe dit dan ook alleen als je echt tijd over hebt onder de douche.

Hopelijk heb jij jouw schoonmaakronde in kunnen korten met deze handige tips. Wij hebben er in ieder geval al een paar geprobeerd en het werkt echt! Ben je nog niet uitgekeken op onze schoonmaaktips? Download dan gratis ons e-book over het schoonmaken van de badkamer. Als je deze tips handig vond, is dit echt iets voor jou. We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ook interessant

2 gedachtes over “Snel badkamer schoonmaken, zo doe je dat!

Comments are closed.