douche

Douche schoonmaken

Een tijdje terug heb ik jullie alles verteld over het schoonmaken van de keuken. Daarom is het nu tijd geworden om jullie alle ins en outs te vertellen over het schoonmaken van de badkamer. Deze week trappen we af met het schoonmaken van de douche, het douchegordijn en de cabine.

Douchekop

Door de gaatjes van de douchekop komt veel water. Dat betekent ook dat deze gaatjes na verloop van tijd dicht kunnen gaan zitten met kalk. Daarom is het heel belangrijk om af en toe de douchekop te ontkalken.
En dit ontkalken, dat gaat eigenlijk best heel eenvoudig! Het enige wat je nodig hebt is schoonmaakazijn. Maak de douchekop los en leg hem in een bakje met schoonmaakazijn en water (twee derde deel azijn en een derde deel water). Laat de douchekop een paar uur weken, het liefst zelfs een hele dag. Vervolgens hoef je hem enkel nog goed af te spoelen met water.

Douchegordijn

Het is heel eenvoudig om even snel een nieuw douchegordijn te kopen en deze op te hangen. Maar dat kost ook geld. Daarnaast is het schoonmaken van een douchegordijn nog makkelijker dan het kopen van een nieuwe.
Het enige wat je hoeft te doen is het douchegordijn in de wasmachine te stoppen op 40 graden. Doe er een vaatwastablet of wat wasmiddel en azijn bij. Wanneer de wasmachine klaar is met zijn werk, hoef je het gordijn enkel nog te drogen te hangen.

Douchecabine

Een douchecabine is vaak lastig schoonmaken. Vrijwel alle vlekken zijn direct zichtbaar, waardoor het werk al gauw eindeloos lijkt. Er zijn een paar simpele trucjes om ook de douchecabine gauw weer op orde te hebben.
Zo kun je bijvoorbeeld met een gum (!) zeepresten en waterdruppels verwijderen van de glazen douchedeur. Het enige wat je hoeft te doen is het weggummen van deze vlekjes.
Ook het inspuiten van de cabine met een beetje schoonmaakazijn kan wonderen verrichten. Vermeng wat schoonmaakazijn met water en spuit dit op de cabine. Laat het ongeveer een kwartiertje intrekken. Vervolgens kun je dit er weer afspoelen met wat water.