Toilet schoonmaken

Badkamerreeks: Het toilet schoonmaken

Het vervelendste klusje in huis vind ik toch wel het toilet schoonmaken. Maar omdat er in de meeste badkamers wel degelijk een toilet te vinden is, hoort hij wel degelijk in de badkamerreeks thuis. Wat ik niet wist, is dat je het toilet binnen vijf minuten klaar kunt hebben! Hoe? Dat lees je vandaag!

Wat heb je nodig om het toilet te reinigen?

Bij onze methode heb je de volgende artikelen nodig:

  • Wc-reiniger
  • Wc-borstel
  • Toiletpapier of een vaatdoekje

Nu vindt jij misschien dat deze artikelen niet veel bijzonders beloven, maar het tegendeel is waar. Lees snel verder, want we zijn creatief geweest om een goede methode te ontwikkelen om jouw toilet goed te reinigen.

Ons stappenplan voor jouw toilet

Om jouw toilet perfect schoon te krijgen, hebben wij een stappenplan ontwikkeld. Volg de stappen op om jouw toilet te reinigen.

  1. Trek eerst het toilet door.
  2. Doe een scheutje wc-reiniger in de pot en borstel dat even goed -maar snel- in met een toilet-borstel. Laat de borstel gewoon in de wc-pot staan.
  3. Trek het toilet nogmaals door, met de borstel er nog in.
  4. Haal de borstel uit de pot en gooi het wc-papier erin, die je hebt gebruikt bij het afnemen.
  5. Spray de boven- en onderkant van de deksel in. Doe dit ook bij de wc-bril en de scharnieren. Neem dit af met wc-papier. Dit mag je uiteraard weer in de pot gooien.
  6. Spray de buitenkant van het toilet en de tegels in. Neem dit weer af met wc-papier.
  7. Zet de wc-bril omhoog en spray de toiletrand in. Ga ook hier met wc-papier overheen. De spoelknop maak je altijd als laatste schoon, anders verspreid je de bacteriën alleen maar. Spoel nu het toilet door.

Extra tips voor het toilet schoonmaken

Voordat je begint, hebben we nog wat extra tips voor je. Natuurlijk gebruik je voor het toilet altijd andere handschoenen dan voor de rest van jouw schoonmaakronde. Dit geldt ook voor emmers, doekjes of willekeurige schoonmaakartikelen. Wegwerpdoekjes zijn het beste om te gebruiken, dan raak je sowieso niet in de war.

Dankzij dit stappenplan zie ik minder tegen deze klus op! Hopelijk heb ik jou er ook mee geholpen. Wil jij in de komende week de douche of badkuip flink onder handen nemen? Lees dan onze blogs van de afgelopen weken. Daarin leggen we precies uit hoe je dat het beste kunt aanpakken. Volgende week vertel ik je alles over het schoonmaken van de wastafel.

BlogE-bookDeBadkamer

Related Post

Geef een reactie