Toilet schoonmaken

Badkamerreeks: Het toilet schoonmaken

Social Media

Het vervelendste klusje in huis vind ik toch wel het toilet schoonmaken. Maar omdat er in de meeste badkamers wel degelijk een toilet te vinden is, hoort hij wel degelijk in de badkamerreeks thuis. Wat ik niet wist, is dat je het toilet binnen vijf minuten klaar kunt hebben! Hoe? Dat lees je vandaag!

Wat heb je nodig?

  • Wc-reiniger
  • Wc-borstel
  • Toiletpapier of een vaatdoekje

Het stappenplan

Stap 1. Trek eerst het toilet door.
Stap 2. Doe een scheutje wc-reiniger in de pot en borstel dat even goed -maar snel- in met een toilet-borstel. Laat de borstel gewoon in de wc-pot staan.

Stap 3. Trek het toilet nogmaals door, met de borstel er nog in.
Stap 4. Haal de borstel uit de pot en gooi het wc-papier erin, die je hebt gebruikt bij het afnemen.
Stap 5. Spray de boven- en onderkant van de deksel in. Doe dit ook bij de wc-bril en de scharnieren. Neem dit af met wc-papier. Dit mag je uiteraard weer in de pot gooien.

Stap 6. Spray de buitenkant van het toilet en de tegels in. Neem dit weer af met wc-papier.
Stap 7. Zet de wc-bril omhoog en spray de toiletrand in. Ga ook hier met wc-papier overheen. De spoelknop maak je altijd als laatste schoon, anders verspreid je de bacteriën alleen maar. Spoel nu het toilet door.

Extra tips

  • Gebruik voor het schoonmaken van het toilet andere handschoenen dan voor de rest van het poetswerk.
  • Gebruik aparte emmers voor het schoonmaken van het toilet.
  • Gebruik bij voorkeur papieren doekjes. Deze kun je slechts éénmaal gebruiken, waardoor de kans op het verspreiden van bacteriën kleiner is.

Dankzij dit stappenplan zie ik minder tegen deze klus op! Hopelijk heb ik jou er ook mee geholpen. Wil jij in de komende week de douche of badkuip flink onder handen nemen? Lees dan onze blogs van de afgelopen weken. Daarin leggen we precies uit hoe je dat het beste kunt aanpakken. Volgende week vertel ik je alles over het schoonmaken van de wastafel.

BlogE-bookDeBadkamer

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code