witte sneakers schoonmaken

5 x witte sneakers schoonmaken

Met dit heerlijke voorjaarsweer kunnen jouw sneakers natuurlijk niet langer in de kast blijven staan. Een paar witte sneakers onder jouw jeans of jurkje en klaar! Maar wat is dat… Jouw witte sneakers zijn helemaal niet wit. Geen nood! Lees hier hoe jij witte sneakers kunt schoonmaken in slechts een paar minuten tijd.

Krijg je sneakers weer wit met tandpasta!

Ik hoor je denken… “Tandpasta?” Ja, tandpasta! Neem wat witte tandpasta en smeer dit op de vieze, grijze plekken op de witte sneakers. Pak vervolgens een tandenborstel en borstel hiermee over de plekken die je hebt ingesmeerd met tandpasta. Boen krachtig over de vlekken en neem de restjes tandpasta en vuil af met een vochtig doekje.

Sneakers weer wit met baking soda

Leren witte sneakers schoonmaken, kun je prima doen met baking soda. Meng baking soda met water. Voeg water toe totdat er een papje ontstaat dat smeerbaar is, maar niet van de sneakers afglijdt. Breng het sodapapje aan op de sneakers, schrob hiermee de witte sneakers schoon met een schuursponsje en verwijder de restjes van het sodapapje met een vochtige doek. Herhaal dit totdat jouw sneakers weer helemaal wit zijn.

Witte sneakers schoonmaken met bleek

Even een waarschuwing vooraf, verdun de bleek eerst voordat je dit op jouw sneakers aanbrengt. Te veel bleek maakt jouw sneakers geel in plaats van wit.
Doe een heel klein beetje bleek bij een flinke hoeveelheid water. Neem een tandenborstel en dip hiermee in het bleekmengsel. Ga met de tandenborstel over de vlekken op de witte sneakers en boen ze eraf.

Jouw sneakers schoonmaken met ossengalzeep

Schoonmaken met water en zeep dus. Neem een vochtige schuurspons en een dot ossengalzeep. Boen daarmee over jouw vieze witte sneakers. Neem de sneakers vervolgens af met een vochtige doek. Herhaal dit tot jouw sneakers weer wit zijn!
Let op: Voorkom krassen en andere beschadigingen op jouw witte sneakers door de zachte kant van het schuursponsje te gebruiken.

Witte azijn voor witte sneakers!

Als jij jouw sneakers witte sneakers weer écht wit wilt krijgen, is witte azijn een perfect wondermiddel. Doe wat azijn op een oude doek of keukenpapier en ga daarmee over het vuil op de sneakers. Je zult zien dat de vlekken snel verdwijnen. Herhaal dit totdat de vlekken zijn verdwenen.

Met die witte sneakers komt het dus wel goed! Heerlijk sneakers aan en erop uit met dit mooie weer! Maar ja, dan moet je daar wel tijd voor hebben. Gun jezelf die tijd en regel vandaag nog een schoonmaakster. Zij kan jou huishoudelijke taken uit handen nemen, zodat jij tijd overhoudt om een terrasje te pakken of een middagje te shoppen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Ontvang de beste tips en meer.

Ook interessant