Waardering huishoudelijke hulp

8 x schoonmaken met tandpasta

Schoonmaken met tandpasta kan dat? Ja, dat kan heel goed. Hieronder geven wij maar liefst 8 zeer effectieve schoonmaaktips met tandpasta. Van strijkijzer schoonmaken tot tapijt reinigen. Het meest ideale van deze schoonmaaktips is misschien wel dat je altijd wel een tube tandpasta in huis hebt.

1. Strijkijzer schoonmaken met tandpasta

Door intensief gebruik kan de onderkant van het strijkijzer op een gegeven moment erg vies worden. Met als gevolg, vieze vlekken op je kleding. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen! Smeer met een zeemdoek wat tandpasta op de onderkant van het strijkijzer. Even in laten trekken en daarna de strijkijzer schoonmaken met een theedoek. Je strijkijzer is weer klaar voor gebruik.

2. Sportschoenen (met een witte zool) schoonmaken met tandpasta 

De mooie witte zool van je sportschoenen of sneakers zijn na intensief gebruik veelal niet meer zo wit als je zou wensen. Geen probleem! Tandpasta is de oplossing! Doe een klein beetje tandpasta op een tandenborstel en wrijf het over de witte zool. Wrijf met een vochtige doek de restjes van de zool af. Het resultaat: je zolen zijn weer als nieuw!

3. Vlekken op een witte muur verwijderen

Met kinderen in huis zijn witte muren soms niet veilig. Ze zien er erg uitnodigend uit om als tekenpapier te gebruiken. Ook lijken witte muren een aantrekkingskracht te hebben op rode saus. Het gevolg, vlekken op de witte muur. Hoe krijg je dat weer schoon? Doe een klein beetje tandpasta op een vochtige doek en stip de vlekken aan. Let op dat het geen dikke plakkaten worden.

4. Vliegenpoep van de ramen verwijderen

Vliegenpoep op je ramen kan heel hardnekkig zijn. Dit kun je heel eenvoudig schoonmaken met tandpasta. Doe een klein beetje tandpasta op een vochtige doek en haal dit over de vliegenpoep op de ramen. Et voila, de vliegenpoep is verdwenen.

5. Zilver schoonmaken met tandpasta

Of het nou om sieraden of bestek gaat, zilverwerk ziet er altijd op zijn best uit als het mooi glimt. De doffe laag kun je eenvoudig verwijderen door wat tandpasta op een (stof) doek te doen en over het zilver te wrijven. Spoel het af met warm water en maak het vervolgens goed droog met een theedoek. Je sieraden en zilverwerk glimmen als nooit tevoren.

6. Kringen verwijderen van houten tafelbladen

Er is niets vervelender dan van die witte kalkkringen op je mooie houten tafel. Het lijkt lastig om deze te verwijderen, maar er bestaat gelukkig een hele simpele oplossing. Gebruik tandpasta om de vlekken te verwijderen. Doe wat tandpasta op een vochtige doek en wrijf hiermee de kringen eruit. Het is raadzaam om onderzetters te gebruiken, zodat er niet opnieuw witte kalkkringen zullen ontstaan.

7. Glanzende kranen door tandpasta

Oh help, kalkaanslag op de kranen in de badkamer! Geen nood, dit kun je perfect schoonmaken met tandpasta. Neem een kleine hoeveelheid tandpasta en poets dit met een droog zeemvel over de kranen. Blijf net zo lang met de doek wrijven, tot de kranen weer glimmen.

8. Tapijt reinigen met tandpasta

Vlekken in je tapijt of vloerbedekking kun je verwijderen met een tapijtreiniger, maar het kan veel eenvoudiger en voordeliger. Wat je namelijk ook kunt doen is je tapijt reinigen met tandpasta. Doe wat tandpasta op een borstel en borstel hiermee over je tapijt of vloerkleed. Spoel het vervolgens zo goed mogelijk uit of neem het af met een vochtige doek. Let op; na het verwijderen van die ene vlek wordt misschien zichtbaar hoe vuil de rest van het tapijt is.

Ken jij nog meer schoonmaaktips voor het schoonmaken met tandpasta? Laat het ons weten, wij zijn erg benieuwd. Ben je op zoek naar nog meer schoonmaaktips? Download dan ons gratis e-book met 101 schoonmaaktips!