Afzuigkap schoonmaken

3 schoonmaaktips voor jouw keuken

Ben jij op zoek naar onmisbare schoonmaaktips voor jouw keuken? Iedereen wil natuurlijk een hygiënische keuken om in te koken. Wij helpen je uit de brand met handige tips en tricks voor jouw oven, afzuigkap en kookplaat. Zorg dat jij jouw eten altijd in een hygiënische omgeving bereid met behulp van onze tips. Lees snel verder!

1. Oven schoonmaken

De eerste stap naar een schone oven is direct een verrassende: pak de stofzuiger erbij! Met de stofzuiger kom je eenvoudig tussen randen om kruimels op te zuigen. Zodra de kruimels weg zijn, kun je door naar de volgende stap: de vettigheid weghalen. Daar is uiteraard voldoende schoonmaakmiddel voor te koop, maar wij hebben een biologische tip voor je! Leg plakjes citroen in een ovenschaal en laat de oven een kwartiertje aan staan op 200 graden. Het citroensap zal verdampen en het vet is gemakkelijk te verwijderen met een doekje. Haal het doekje door de oven en al het vet is verdwenen. De oven schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig!

2. Afzuigkap schoonmaken

Wil je de afzuigkap schoonmaken? Ook daarvoor is de citroen jouw grote vriend. Breng een pan water met citroensap aan de kook en laat dit twee uur zachtjes doorkoken met de afzuigkap aan. Zorg er wel voor dat je voldoende water in de pan hebt, zodat de pan niet droog kookt! De damp met citroensap zorgt ervoor dat je de vettigheid eenvoudig van de roosters kunt verwijderen. De buitenkant van de afzuigkap kun je schoonmaken met reguliere ontvetter of groene zeep. Wil je jouw RVS afzuigkap schoonmaken? Poets hem met een beetje olie, dat zorgt voor een mooie glans.

3. Kookplaat schoonmaken

Er zijn verschillende kookplaten, en voor iedere kookplaat is een andere manier van schoonmaken. Het liefst doe je natuurlijk zo min mogelijk moeite om alles blinkend schoon te krijgen, en dat begrijpen wij. Gaspitten schoonmaken doe je eenvoudig met een ziplock zakje en wat ammoniak. Doe de gaspitten in het zakje met ammoniak. Het zakje hoeft niet eens volledig vol te zijn, het gaat namelijk om de ammoniakdamp. Laat de zakjes met gaspitten een dagje buiten liggen (in verband met de damp) en spoel de gaspitten daarma af onder de kraan. Job done, gaspitten schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig!
Een inductieplaat schoonmaken is heel eenvoudig: Glassex of een vochtige doek volstaat meestal. Bij ingebrand vuil moet je echter heel voorzichtig te werk gaan om krassen te voorkomen. Hiervoor zijn speciale radeermessen te koop, onze tip is om die ook daadwerkelijk te gebruiken. Een schuurspons zal voor krassen zorgen. Wil je een keramische kookplaat schoonmaken? Dat werkt in principe hetzelfde als een inductieplaat schoonmaken. Wees dus ook hier heel voorzichtig om krassen te voorkomen, want niemand zit op krassen te wachten!

Zo, dit waren ze alweer: onze tips voor een perfect schone keuken. Waren ze nieuw voor je? Probeer ze dan eens uit en ervaar zelf hoe het werkt voor jou. Ben je na deze drie tips zo gemotiveerd dat jij de complete keuken een grondige schoonmaakbeurt wil geven? Download dan gratis ons e-book over het schoonmaken van de keuken en begin vandaag nog!

Ook interessant