professionele schoonmaaktips

Schoonmaaktips van een professionele schoonmaakster

Schoonmaaktips zijn natuurlijk altijd welkom! De beste schoonmaaktips zijn die van een professionele schoonmaakster. Laten we dat nou voor je hebben! Wij hebben onze schoonmaaksters gevraagd hun beste schoonmaaktips met ons te delen en zie hier het resultaat.

Schoonmaaktips voor het hele huis

1. Vochtplekken verwijderen op houten meubilair

Het overkomt iedereen wel eens… Het omstoten van een glas drinken. In de meeste gevallen is een doekje er overheen voldoende. Maar wat als er vochtplekken op je houten meubels achterblijven? Vochtplekken verwijderen op houten meubilair kan eenvoudig en snel met de volgende tip van Gradie!

Leg een vochtige theedoek op de vochtplekken (kringen) en maak met een heet strijkijzer draaiende bewegingen over de plek. Na deze handeling zijn de vochtplekken verdwenen.

Maak een einde aan vochtplekken op houten meubilair met deze tip van Gradie!

2. Badkamer ontkalken met waspoeder

Wanneer je een badkamer schoonmaakt, kom je meestal ook kalkvlekken tegen op de douchewanden, kranen en wasbak. Er zijn genoeg chemische middelen te verkrijgen die garanderen kalkaanslag binnen een handomdraai te verwijderen. Toch laten deze middelen vaak te wensen over of hebben ze bijkomende nadelige effecten. Rika stuurde ons de volgende tip om kalkaanslag te verwijderen uit de badkamer:

Een badkamer ontkalken met waspoeder. Maak de muren, glaswand en kranen nat en strooi er wat waspoeder op. Even laten inwerken, daarna inwrijven, dan afspoelen en droogmaken. Alles glanst weer.

Ga jij binnenkort jouw badkamer schoonmaken? Probeer deze tip van Rika dan eens!

3. Natuursteen schoonmaken doe je zo!

Natuursteen schoonmaken is een taak op zich. Het vraagt namelijk een andere behandeling dan andere tegels en wasbakken. Heb jij last van witte uitslag op jouw natuursteen? Gebruik dan deze schoonmaaktip van onze professional Yvonne:

De wasbak en doucheranden van natuursteen slaan vaak wit uit. Wrijf ze tijdens het schoonmaken in met olijfolie en ze zijn weer als nieuw!

Heb jij natuursteen in huis? Dan komt deze tip van Yvonne vast van pas.

4. Schimmel verwijderen

Schimmel op de muur of plafond is verre van wenselijk. Je kunt schimmel in de badkamer voorkomen door goed te ventileren. Maar laat de schimmel zich toch zien? Dan kun je de schimmel verwijderen met deze tip van Anna:

Heb je last van schimmel, maar wil je geen bleek gebruiken wegens stank? Gebruik dan peroxide. Werkt hetzelfde, ook desinfecterend, maar stinkt niet!

Geef schimmel geen kans met deze tip van Anna.

5. Vloer dweilen met kalkvrij water

Het water in Nederland is in het bezit van kalk. De een heeft meer kalk in het water dan de ander. Kalk in het water zorgt voor aanslag in de badkamer, maar bijvoorbeeld ook in de waterkoker. Je kunt hiervoor een waterontharder in de meterkast plaatsen, zodat jouw water kalkvrij wordt. Heb je dat niet en wil je jouw vloer dweilen met kalkvrij water? Gebruik dan de tip van Hinke:

Gebruik voor het soppen en dweilen water uit het reservoir van de condensdroger. Dit is kalkvrij en droogt daarom restloos op zonder dat je hoeft na te drogen. Pas op met schoonmaakmiddel, omdat er geen kalk in het water zit, is een drupje genoeg.

Keuken schoonmaken tips

Ben jij op zoek naar onmisbare schoonmaaktips voor jouw keuken? Zorg dat jij jouw eten altijd in een hygiënische omgeving bereid met behulp van onze tips. Lees snel verder!

1. Oven schoonmaken

Kan je oven wel een poetsbeurt gebruiken? Volg dat de tip van Maarten:

Pak de stofzuiger erbij! Met de stofzuiger kom je eenvoudig tussen randen om kruimels op te zuigen. Zodra de kruimels weg zijn, kun je door naar de volgende stap: de vettigheid weghalen. Daar is uiteraard voldoende schoonmaakmiddel voor te koop, maar ik heb een biologische tip voor je! Leg plakjes citroen in een ovenschaal en laat de oven een kwartiertje aan staan op 200 graden. Het citroensap zal verdampen en het vet is gemakkelijk te verwijderen met een doekje. Haal het doekje door de oven en al het vet is verdwenen.

Bedankt Maarten, voor deze handige methode voor de oven schoonmaken!

2. Afzuigkap schoonmaken

Wil je de afzuigkap schoonmaken? Ook daarvoor is de citroen jouw grote vriend. Dit zegt Marja ervoer:

Breng een pan water met citroensap aan de kook en laat dit twee uur zachtjes doorkoken met de afzuigkap aan. Zorg er wel voor dat je voldoende water in de pan hebt, zodat de pan niet droog kookt! De damp met citroensap zorgt ervoor dat je de vettigheid eenvoudig van de roosters kunt verwijderen. De buitenkant van de afzuigkap kun je schoonmaken met reguliere ontvetter of groene zeep. Wil je jouw RVS afzuigkap schoonmaken? Poets hem met een beetje olie, dat zorgt voor een mooie glans.

De afzuigkap schoonmaken, met deze tip van Marja, was nog nooit zo eenvoudig!

3. Kookplaat schoonmaken

Er zijn verschillende kookplaten, en voor iedere kookplaat is een andere manier van schoonmaken. Het liefst doe je natuurlijk zo min mogelijk moeite om alles blinkend schoon te krijgen, en dat begrijpen wij. Gaspitten schoonmaken doe je eenvoudig met een ziplock zakje en wat ammoniak. Doe de gaspitten in het zakje met ammoniak. Het zakje hoeft niet eens volledig vol te zijn, het gaat namelijk om de ammoniakdamp. Laat de zakjes met gaspitten een dagje buiten liggen (in verband met de damp) en spoel de gaspitten daarna af onder de kraan. Job done, gaspitten schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig!

Een inductieplaat schoonmaken is heel eenvoudig: Glassex of een vochtige doek volstaat meestal. Bij ingebrand vuil moet je echter heel voorzichtig te werk gaan om krassen te voorkomen. Hiervoor zijn speciale radeermessen te koop, onze tip is om die ook daadwerkelijk te gebruiken. Een schuurspons zal voor krassen zorgen. Wil je een keramische kookplaat schoonmaken? Dat werkt in principe hetzelfde als een inductieplaat schoonmaken. Wees dus ook hier heel voorzichtig om krassen te voorkomen, want niemand zit op krassen te wachten!

Nog meer schoonmaaktips

Meer schoonmaaktips lezen? Word een echte schoonmaakpro met de tips uit ons gratis e-book “101 schoonmaaktips”! Dat maakt het huishouden een stuk leuker en makkelijker. Download het e-book nu gratis!

101 Schoonmaaktips

Ook interessant