professionele schoonmaaktips

5 x Schoonmaaktips van een professional

Schoonmaaktips zijn natuurlijk altijd welkom! De beste schoonmaaktips zijn die van een professionele schoonmaakster. Laten we dat nou voor je hebben! Wij hebben onze schoonmaaksters gevraagd hun beste schoonmaaktips met ons te delen en zie hier het resultaat.

1. Vochtplekken verwijderen op houten meubilair

Het overkomt iedereen wel eens… Het omstoten van een glas drinken. In de meeste gevallen is een doekje er overheen voldoende. Maar wat als er vochtplekken op je houten meubels achterblijven? Vochtplekken verwijderen op houten meubilair kan eenvoudig en snel met de volgende tip van Gradie!

Leg een vochtige theedoek op de vochtplekken (kringen) en maak met een heet strijkijzer draaiende bewegingen over de plek. Na deze handeling zijn de vochtplekken verdwenen.

Maak een einde aan vochtplekken op houten meubilair met deze tip van Gradie!

2. Badkamer ontkalken met waspoeder

Wanneer je een badkamer schoonmaakt, kom je meestal ook kalkvlekken tegen op de douchewanden, kranen en wasbak. Er zijn genoeg chemische middelen te verkrijgen die garanderen kalkaanslag binnen een handomdraai te verwijderen. Toch laten deze middelen vaak te wensen over of hebben ze bijkomende nadelige effecten. Rika stuurde ons de volgende tip om kalkaanslag te verwijderen uit de badkamer:

Een badkamer ontkalken met waspoeder. Maak de muren, glaswand en kranen nat en strooi er wat waspoeder op. Even laten inwerken, daarna inwrijven, dan afspoelen en droogmaken. Alles glanst weer.

Ga jij binnenkort jouw badkamer schoonmaken? Probeer deze tip van Rika dan eens!

3. Natuursteen schoonmaken doe je zo!

Natuursteen schoonmaken is een taak op zich. Het vraagt namelijk een andere behandeling dan andere tegels en wasbakken. Heb jij last van witte uitslag op jouw natuursteen? Gebruik dan deze schoonmaaktip van onze professional Yvonne:

De wasbak en doucheranden van natuursteen slaan vaak wit uit. Wrijf ze tijdens het schoonmaken in met olijfolie en ze zijn weer als nieuw!

Heb jij natuursteen in huis? Dan komt deze tip van Yvonne vast van pas.

4. Schimmel verwijderen

Schimmel op de muur of plafond is verre van wenselijk. Je kunt schimmel in de badkamer voorkomen door goed te ventileren. Maar laat de schimmel zich toch zien? Dan kun je de schimmel verwijderen met deze tip van Anna:

Heb je last van schimmel, maar wil je geen bleek gebruiken wegens stank? Gebruik dan peroxide. Werkt hetzelfde, ook desinfecterend, maar stinkt niet!

Geef schimmel geen kans met deze tip van Anna.

5. Vloer dweilen met kalkvrij water

Het water in Nederland is in het bezit van kalk. De een heeft meer kalk in het water dan de ander. Kalk in het water zorgt voor aanslag in de badkamer, maar bijvoorbeeld ook in de waterkoker. Je kunt hiervoor een waterontharder in de meterkast plaatsen, zodat jouw water kalkvrij wordt. Heb je dat niet en wil je jouw vloer dweilen met kalkvrij water? Gebruik dan de tip van Hinke:

Gebruik voor het soppen en dweilen water uit het reservoir van de condensdroger. Dit is kalkvrij en droogt daarom restloos op zonder dat je hoeft na te drogen. Pas op met schoonmaakmiddel, omdat er geen kalk in het water zit, is een drupje genoeg.

Een vloer dweilen? Denk even aan deze schoonmaaktip van Hinke.

Zoals je ziet, weet een professionele schoonmaakster raad met de meest uiteenlopende schoonmaak problemen. Deze tips besparen jou flink wat boenwerk en dus ook tijd. Wil je nog meer tijd overhouden en jouw huis schoon laten maken door een professional? Twijfel dan niet langer, maar dien vandaag nog een aanvraag in. Het kost nog geen twee minuten van jouw tijd en je krijgt er veel vrije tijd voor terug! Wij gaan voor jou op zoek naar een schoonmaakster die past bij jouw wensen! Oh en mocht het je ontgaan zijn, wij geven een jaar lang garantie op een schoonmaakster! Je loopt dus geen enkel risico!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Ontvang de beste tips en meer.

 

Ook interessant