schoonmaaktips met olijfolie

6 x schoonmaken met olijfolie

Dat je met olijfolie de meest smakelijke gerechten op tafel kunt zetten dat weten we wel, maar dat olijfolie ook ontzettend goed dienst doet als schoonmaakmiddel is een heel ander verhaal. Wij geven jou graag 5 schoonmaaktips met olijfolie.

Gietijzeren pannen schoonmaken

Hè bah, er zit eten aangekoekt in de gietijzeren pan. Stop! Was deze pan nooit met zeep. Hiermee tast je namelijk de beschermende laag van de pan aan. Wanneer je gietijzeren pannen wil schoonmaken, kies je voor een scrub van grof zout en olijfolie. Het werkt eigenlijk hetzelfde als de scrub die we onder de douche gebruiken. Het zout verwijdert de voedselresten uit de pan en de olie zorgt voor een natuurlijke antikleeflaag. Je kunt de olijfolie ook tussendoor op de bodem van de pan smeren zonder dat je de gietijzeren pannen gaat schoonmaken. De antikleeflaag wordt hierdoor weer aangevuld, waardoor de pan steeds fijner bakt. Een voordeel van gietijzeren pannen is dat ze teflon vrij zijn, wat ten goede komt van jouw gezondheid.

Roestvrij staal schoonmaken

Roestvrij staal kun je perfect schoonmaken met olijfolie. Zorg dat je eerst vet en viezigheid met azijn verwijderd. Doe vervolgens wat olijfolie op een stuk keukenpapier en bewerk het roestvrij staal door hier met cirkelvormige bewegingen overheen te wrijven. Het roestvrij staal krijgt zijn glans terug. Je kunt hiervoor ook prima babyolie of kokosolie gebruiken.

Zilver poetsen

Kan jouw zilverwerk wel een poetsbeurt gebruiken? Je kunt zilver poetsen met en beetje olijfolie. Neem wat olie op een doek en wrijf dit voorzichtig op jouw zilverwerk. Wanneer je jouw zilver poets met olijfolie verschijnt er niet alleen een mooie glans, maar krijgt het ook een beschermende laag. Dit is altijd prettig toch?!

Leren schoenen poetsen met olijfolie

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar leren schoenen poetsen met olijfolie werkt echt super. Doe enkele druppels olijfolie op een doek en poets hiermee over de schoen. Jouw schoenen zijn weer helemaal schoon en glanzend. Dit werkt ook prima bij jouw leren tas en portemonnee!

Leren stoelen poetsen

Als je leren schoenen kunt poetsen met olijfolie, dan kan dat ook met leren stoelen en banken. Maar olijfolie doet nog wat extra voor jouw leren meubels. Heb jij last van kleine scheurtjes of barstjes in jouw leren bank of is het leer dof? Olijfolie is dé oplossing. Scheurtjes worden herstelt, het leer wordt weer soepel en er verschijnt een mooie glans. Doe wat druppels olie op het leer en poets met een doek over de bank of stoel.

Hout

Jouw houten meubelen knappen erg op van een behandeling met olijfolie. Je hoeft hiervoor maar drie dingen in huis te hebben; twee kopjes olijfolie, een kopje citroensap of azijn en een zachte doek. Meng de olijfolie met de citroensap of azijn en breng het aan op een zachte doek. Ga met de doek over jouw houten kastjes, stoelen en andere houten meubels en ze knappen flink op! Door het zuur worden de meubels schoon en de olijfolie zorgt voornamelijk voor dat de toplaag vochtig blijft.

Handig hè al die tips! Nu alleen nog het uitvoeren ervan. Een schoonmaakster kan deze klusjes en andere schoonmaaktaken van jou overnemen. Als professional kent zij vele tips die ervoor zorgen dat jouw huis super schoon wordt, zodat jij kunt genieten van wat extra tijd voor jezelf. Schrijf je vandaag nog in voor een schoonmaakster. In de meeste gevallen wordt er al binnen drie dagen een match gevonden met een hulp die aan jouw wensen en eisen voldoet.

Nog meer GRATIS tips…
In ons e-book ‘101 schoonmaaktips’, vind je veel verrassende tips die jou veel tijd en geld kunnen besparen!

Ook interessant