Badkamer reinigen

De badkamer reinigen? Zo doe je dat!

In de badkamer gebeurt veel. ’s Ochtends is er een in- en uitloop van gezinsleden. Terwijl moeder nog flink met een make-up kwast poedert, staat vader al te zingen onder de douche. Nog voordat zij de badkamer hebben verlaten, komt dochterlief al binnengeglipt om haar jongere broertje voor te zijn. Vervolgens staat hij op de deur te bonken omdat zij er goed de tijd voor neemt. De badkamer wordt dus veel gebruikt. Maar de badkamer reinigen, hoe pak je dat aan? Wij geven jou schoonmaaktips voor in de badkamer!

Badkamer reinigen: basis tips

Wist je dat een gemiddelde badkamer ongeveer 15 jaar mee gaat? Je kunt de levensduur van een badkamer eenvoudig verlengen door hem goed te onderhouden. Met deze basistips kun jij jouw badkamer reinigen op een eenvoudige, maar duurzame manier.

  • Gebruik alleen neutrale en oplosbare schoonmaakmiddelen;
  • Gebruik altijd een zeem, spons of zachte doek;
  • Let goed op of het schoonmaakmiddel dat je wilt gebruiken, geschikt is voor het materiaal wat je wilt schoonmaken;
  • Wanneer je de badkamer direct na gebruik schoonmaakt, komen er minder kalkresten;
  • Gebruik geen chemische of schurende middelen in de badkamer om krassen te voorkomen.

badkamer reinigen

Het toilet schoonmaken

Het toilet schoonmaken vinden de meeste mensen het minst leuke klusje in huis. Toch dien je dit met enige regelmaat te doen. In ons e-book vol schoonmaaktips in de badkamer staat een simpele manier om jouw toilet stralend schoon te maken!
Het eerste wat je moet doen is een scheutje wc-reiniger in de pot gooien. Dit borstel je goed door met een toiletborstel. Vervolgens spoel je het toilet door. Spray daarna de wc-bril in met wc-reiniger en neem hem goed af met wat wc-papier. Ook de buitenkant van het toilet kun je schoonmaken met wc-papier. Gooi al dit papier in de pot en spoel door. Klaar is het toilet!

Tegels reinigen

De muren of vloeren in veel badkamers zijn betegeld. Deze tegels komen vaak in contact met water waardoor er gemakkelijk kalkresten op achterblijven. De tegels reinigen is dan ook een belangrijke hoofdstuk in ons e-book met schoonmaaktips voor in de badkamer.
Vul een lege spuitfles met schoonmaakazijn en spray de gehele wand in. Laat de schoonmaakazijn 15 tot 20 minuten intrekken voor het beste resultaat. Vervolgens kun je de tegels reinigen door te boenen met de zachte kant van een schuursponsje. Daarna spoel je de tegels goed na met warm water.
Als jouw tegels niet zo heel smerig waren, heb je ze nu goed schoongemaakt. Maar mochten er toch nog vieze vlekken zichtbaar zijn, of jij wilt jouw tegels een grote schoonmaakbeurt geven? Download dan ons e-book met schoonmaaktips in de badkamer. Hier vind je een uitgebreid stappenplan voor een grote schoonmaakbeurt.

Wil jij meer schoonmaaktips voor in de badkamer lezen? Dat kan! Wij hebben speciaal voor jou een e-book geschreven. Deze kun je gratis downloaden en staat vol met tips om de badkamer te reinigen!

Ook interessant