badkamer schoonmaken

Kalkrand uit badkuip verwijderen

Een kalkrand in de badkuip zal uiteindelijk steeds dikker en zichtbaarder worden. Hoe verwijder je dit?

’s Avonds na een dag hard werken, vind ik niets heerlijker dan lekker in bad gaan en uitrusten. Boekje, drankje en kaarsjes erbij en even helemaal bijkomen.
Helaas wordt na een tijdje het water kouder en is het echt tijd om het bad te verlaten. En dan komt het ergste. De badkuip droog en schoon maken.

Juist omdat ik daar soms absoluut geen zin in heb, laat ik het ook wel eens aan de badkuip zelf over. Na een tijdje wordt mijn badkuip dan ook wel vanzelf droog. Dan kan ik lekker doorgaan met uitrusten. Helaas heeft het ‘zelfdrogende vermogen’ van mijn badkuip ook nadelen, er ontstaat dan namelijk een lelijke kalkrand.

Hoewel die kalkrand me in eerste instantie niet stoorde, begon ik me er later steeds meer aan te ergeren. De rand werd ook steeds zichtbaarder en dikker. Gelukkig vond ik een goede oplossing. Een pak karnemelk was wat ik daarvoor nodig had.

Ik las dat ik een handdoek moest doordrenken met karnemelk waarna ik deze handdoek over de kalkvlek moest leggen. De karnemelk had op deze manier de tijd om in te werken en om de kalk los te weken. Met een lepel kon ik vervolgens de kalk weghalen.

Ik heb toen even de hele badkuip ingewreven met karnemelk om deze vervolgens goed af te spoelen. En ja, het is echt waar. Na deze ‘behandeling’ glanst mijn badkuip weer als nooit te voren!