6x schoonmaken met koffie

Zoek jij ook altijd naar creatieve manieren om jouw schoonmaakkwaliteiten naar ’the next level’ te brengen? Dan vind je schoonmaken met koffie vast niet gek. In dit blog geven we jou zes tips om koffiedik te gebruiken bij jouw huishoudelijke taken. Koffie moet je dus nooit zomaar weggooien. Het is reuzehandig als je hier en daar nog huishoudelijke taak hebt liggen. Lees snel verder voor verrassende inzichten!

1. Geur verwijderen

Iedereen kent het wel, een vieze geur in de koelkast omdat je iets te lang hebt laten liggen. Niets is vervelender dan dat! De oplossing is echt ontzettend eenvoudig. Zet een dag of twee een schaaltje koffiedik in de koelkast en de geur verdwijnt. Koffiedik absorbeert namelijk de vieze geur, zodat jij er geen last meer van hebt.

2. Zeepvervanger

Gebruik eens koffiedik om je handen te wassen. Het absorbeert vieze geurtjes die bijvoorbeeld na het koken zijn blijven hangen. Daarnaast geef je jouw handen direct een fijne scrubbeurt! Je handen wassen met koffiedik is overigens volledig biologisch, dus ook voor een gevoelige of aangetaste huid is koffiedik een geschikte zeepvervanger.

3. Compost

Wil jij jouw planten graag een extra boost geven? In plaats van de compost zoals jij die kent, kun je ook koffiedik gebruiken als plantenvoeding. In koffiedik zit namelijk onder andere fosfor, kalium, magnesium en koper. Supergoed voor jouw planten!

4. Houtkachel schoonmaken met koffie

Deze tip is alleen geschikt voor mensen met een houtkachel of open haard. Als je die gaat schoonmaken, heb je vaak last van dwarrelende as. Dat is niet alleen heel irritant, het is ook nog eens ongezond wanneer je het inademt. Om dit te voorkomen, strooi je vochtige koffiedik over de kooltjes. Dit laat je even liggen, zodat de koffie zich kan hechten aan de asdeeltjes. Als het goed is, stuift er niets meer uit jouw houtkachel!

5. Schuurmiddel

Als je koffie mengt met een klein beetje water en afwasmiddel, krijg je een soort pasta die je goed kunt gebruiken als schuurmiddel. Doordat je er afwasmiddel naar keuze in mixt, kun je zelf de geur bepalen! En wil je het schuurmiddel graag biologisch houden? Dan gebruik je toch gewoon biologisch afwasmiddel!

6. Gootsteenontstopper

Als jouw gootsteen verstopt is, heb je meestal chemicaliën of een ontstopper nodig om deze zelf te ontstoppen. Wij snappen dat je daar niet altijd zin in hebt. Probeer dus eens een mengsel van koffiedik, afwasmiddel en gekookt water. Niet vreselijk chemisch, ruikt lekker en is ontzettend simpel thuis te maken.

Heb je alle tips al geprobeerd? Onze e-books staan boordevol extra tips voor het huishouden! Twijfel niet en download ze nu gratis.