Vieze geur in huis? Zo kun je jouw huis lekker laten ruiken.

Vieze geur in huis? Dat is vervelend, zeker als je een vieze geur in een net gepoetst huis hebt. Met onze tips kun je vieze luchtjes verwijderen en jouw huis snel lekker laten ruiken.

Vieze luchtjes in huis

Zucht… Je hebt je hele huis blinkend schoon gepoetst, maar je huis ruikt nog altijd niet zo fris als je zou willen. Misschien hangt er een muffe geur in huis, is je geliefde huisdier een paar baantjes gaan zwemmen of willen die kookgeuren van gisteravond niet weggaan. Als je alles al hebt geprobeerd maar de vieze geur in huis blijft hangen, lees dan verder. Wij hebben wat bijzondere tips die je helpen om een gourmet lucht te verwijderen, vieze geurtjes in de koelkast, stofzuiger en wasmachine te verhelpen en nog veel meer! Lees direct alle tips of ga direct naar het kopje dat jij nu nodig hebt.

Gourmet lucht verwijderen

De geur die achterblijft na een avondje gourmetten, is een van de hardnekkigste geuren in huis. Die wil je liever de volgende ochtend niet ruiken terwijl je je kopje koffie drinkt. Probeer de volgende methodes eens om je huis lekker te laten ruiken. En als het voor een gourmetlucht werkt, dan werkt het zeker voor andere kookgeuren!

  • Azijn. Dit veelzijdige schoonmaakmiddel is een ster in geuren neutraliseren. Als je een pannetje azijn met water op het fornuis zet tijdens het koken of gourmetten, zal de geur direct opgenomen worden. Als je dit vergeten bent, kun je ook achteraf een paar bakjes azijn door de kamer verspreid neerzetten.

  • Koffiebonen. Vul een pot met koffiebonen en zet een kaars of waxinelichtje stevig in het midden. Steek de kaars aan en laat het een tijdje branden. De koffie neutraliseert sterke geuren en je huis zal niet meer naar eten ruiken!

Vieze geur in koelkast verwijderen

Je koelkast kan een nare geur verspreiden door je huis. Probeer dit te voorkomen door eten goed af te sluiten voordat je het in de koelkast zet en het niet over datum te laten gaan. Toch overkomt een vieze geur in de koelkast de besten! Probeer dan de volgende middeltjes eens:

  • Kattenbakvulling. Kattengrit heeft als speciale eigenschap dat het snel vocht en geuren opneemt. Handig voor de kattenbak, maar ook om de vieze geur in jouw koelkast te verwijderen. Vul een oude sok met kattenbakvulling en leg hem in de koelkast. De vieze geur zal na een tijdje verdwijnen. Let erop dat je de kattenbakvulling om de paar dagen vervangt, omdat het na een tijdje verzadigd is en geen geuren meer opneemt.

  • Citroen met zout. Een andere manier om je koelkast fris te laten ruiken, is door een citroen door midden te snijden. Verwijder het vruchtvlees en vul de schil met zout. Zet het “kommetje” op de bodem van de koelkast. Het zout neutraliseert vieze geuren en de citroen laat een frisse geur achter.

Lees nog meer tips voor vieze geur in je keuken verwijderen!

Stofzuiger stinkt: wat nu?

De stofzuiger is je beste vriend in het huishouden. Helaas brengt een stofzuiger soms ook een naar luchtje mee. Dit kan komen doordat de stofzuiger vocht heeft opgezogen. Probeer dat dus altijd te vermijden! Je hebt helaas niet altijd in de gaten dat iets vochtig is, en zuig je het toch op. Dan gaat je stofzuiger stinken. Gelukkig is er dan nog geen man overboord, want als je een hoopje (poeder)wasmiddel opzuigt gaat de vieze geur vanzelf weg! Je zult zien (eigenlijk, ruiken) dat je stofzuiger ineens een bloemetjesgeur met zich meebrengt.

Wasmachine stinkt oplossen

Hoewel een wasmachine ervoor moet zorgen dat je kleren mooi schoon worden en lekker fris gaan ruiken, komen je kleren soms wel schoon, maar niet fris-ruikend uit de wasmachine. Dat is niet prettig. Wij weten raad: zet de wasmachine een keer aan op het hoogste programma (90 of 95°C) zonder was erin en in plaats van wasmiddel een scheut soda. Dit houdt niet alleen vieze luchtjes tegen, maar werkt ook de kalkvorming tegen. Het is dus slim om dit maandelijks te doen! Zo heb je geen stinkende wasmachine meer.

Vieze geur in huis verwijderen

In elke ruimte van het huis kun je de geuren neutraliseren door een bakje filterkoffie of een koffiepad in die ruimte te zetten.

Er zijn ook manieren om de vieze geur in huis te maskeren. Je kunt luchtverfrisser kopen of zelf luchtverfrisser maken. Bijvoorbeeld door een aantal kruidnagels in een sinaasappel te prikken en met een lint op te hangen. Toch doe je een vieze geur in huis verwijderen het beste door de bron aan te pakken.

Muffe geur in kamer voorkomen

Hangt er een muffe geur in je huis? Alle bovenstaande tips kunnen helpen met je huis frisser te laten ruiken, maar probeer ook goed je huis te ventileren. Een muffe geur wordt vaak veroorzaakt door vocht in huis. Teveel vocht kan zelfs voor schimmel zorgen. Het helpt om wat ramen tegen elkaar open te zetten en frisse lucht binnen te laten.

Probeer altijd de bron van de nare geuren te elimineren voor je deze tips gebruikt, anders blijf je bezig. Blijven de nare geuren zich in je huis nestelen? Misschien is het dan tijd voor een schoonmaakster. Zij kan je huishoudelijke taken uit handen nemen en zorgt dat je huis heerlijk fris ruikt.

Een fris en schoon huis
Neem ook een schoonmaakster in huis en geniet van meer vrije tijd.