voorkom stof in huis

Veel stof in huis? 6 slimme tips tegen een stoffig huis

Veel stof in huis is vervelend: je stoft af, je draait je om, en het stof is alweer neergedaald. Lees in dit blog waar dat stof vandaan komt en 6 slimme tips om voor minder stof in huis te zorgen.

Oorzaak veel stof in huis

Waar komt dat stof toch vandaan? Een van de grootste bronnen van stof ben jezelf, aangezien je de hele dag haren en huidschilfertjes verliest. Daarnaast zorgt onze kleding ook voor stof. Ook huisdieren, etensresten en dode insecten kunnen een bron van stof zijn. Gelukkig kun je veel stof in huis voorkomen met de volgende 6 tips tegen veel stof in huis.

1. Veel stof in de slaapkamer? Ruim kleding snel op.

Hierboven noemden we al even dat kleding een bron van stof is. Pak maar eens een trui en klop deze uit in het zonlicht. Je zult zien dat er flink wat stof uit de trui komt. Om een stoffig huis te voorkomen is het dus van belang dat je zo min mogelijk kleding laat rondslingeren. Berg schone was zo snel mogelijk op in de kast en stop vuile kleding in afgesloten wasmanden. Het kan ook helpen om je kleding te sorteren en dingen die je niet meer draagt weg te doen. Dit resulteert niet alleen in een opgeruimde en minder volle kledingkast, maar zorgt ook voor minder stof in huis.

2. Pak de stofzuiger voor minder stof in huis

Heel logisch, het woord zegt het al.. stof zuiger! Pak de stofzuiger met enige regelmaat om je huis van top tot teen te zuigen. Inclusief alle gaten en hoeken, aangezien dat juist de plekken zijn waar de stof zich ophoopt. Heb je een keer wat minder tijd, zuig dan in ieder geval de plekken waar de stof zich verzameld. Je kunt hierbij denken aan de hoekjes in de kamer, onder de bank en onder de stoelpoten. Vergeet ook de slaapkamer niet. Het beddengoed is ook een bron van stof in huis.

3. Slim gebruik van de stofdoek

Het klinkt heel logisch dat je eerst een stofdoek over de meubels haalt en daarna pas gaat stofzuigen. Toch is dit niet voor iedereen even logisch. Wanneer je eerst het stof van de kasten, tafels, vensterbanken en andere meubels haalt dan ben je het meeste kwijt. Alles wat dan na dwarrelt kun je weghalen met de stofzuiger. Ligt er veel stof op de meubels dan kan het lonen om deze af te nemen met een vochtige doek. Nog een kleine tip met betrekking tot de volgorde van het schoonmaken, begin boven en werk naar benden en denk ook aan het afstoffen van shutters en jaloezieën.

4. Maak de wasdroger regelmatig schoon

Een wasje drogen in de droger kan een flinke berg stof opleveren. Kijk maar eens hoeveel stof er in de filters achterblijft. De wasdroger schoonmaken voorkomt veel stof in huis. Maak de filters dus regelmatig schoon. Stop de stof direct in een plastic zak en knoop deze dicht. Zo voorkom je dat het stof zich in huis verspreid. Gebruik de stofzuiger voor de hoekjes waar je niet bij kunt komen.

5. Etensresten zorgen voor een stoffig huis

Het klinkt misschien vreemd dat etensresten voor extra stof in huis kunnen zorgen, maar het wel zo. Wanneer je broodkruimels op het aanrecht of de tafel laat liggen, verspreid je niet alleen kruimels maar ook fijne stofdeeltjes. Etensresten trekken ook insecten aan die op hun beurt ook weer voor stof zorgen. Wil je dus minder stof in huis, zorg er dan voor dat je etensresten opruimt.

6. Roosters en ventilatiekanalen

Roosters en ventilatiekanalen zijn van die plekken waar het stof zich heerlijk kan ophopen. Doordat roosters ook wat vettig kunnen zijn blijft stof als lieve lust plakken. Maak deze daarom met enige regelmaat goed schoon. Ventilatiekanalen schoonmaken is een wat lastiger verhaal, omdat er vaak filters in de systemen zitten die het stof opvangen. Houd de filters goed schoon.

Wanneer je deze tips opvolgt merk je dat je huis aanzienlijk minder stoffig wordt. Heb jij nog tips die effectief zijn om stof in huis flink terug te dringen? De schoonmaaksters van ikzoekeenschoonmaakster.nl weten wel raad met het verwijderen van stof en andere schoonmaaktaken. Wil jij geen risico lopen dat je met lege handen staat, wanneer jouw hulp plotseling gaat verhuizen? Geen probleem, wij bieden een jaar lang garantie. Een nieuwe hulp is dan zo geregeld.

Zie jij een schoonmaakster wel zitten, schrijf je dan snel in. En geniet van een betrouwbare schoonmaakster met een jaar garantie.