Schoonmaaktips stofzuigen

Stofzuigen doen we allemaal, maar heb je er wel eens over nagedacht dat het vaak eenvoudiger kan dan je denkt? Met onze schoonmaaktips voor stofzuigen, wordt deze huishoudelijke taak een eitje!

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je begint met stofzuigen, is het belangrijk dat de vloer goed te stofzuigen is. Zorg er dus voor dat je alvast hebt opgeruimd, dat scheelt je later veel werk en frustratie. Opruimen kun je ook met zijn allen doen. Speelgoed van de kinderen ruim je bijvoorbeeld spelenderwijs op. Vaak vinden kinderen het heel leuk om te helpen en het scheelt jou weer tijd!

2. Wat als de stofzuiger stinkt?

Na verloop van tijd gaat jouw stofzuiger minder lekker ruiken. Zowel een stofzuiger met stofzak als een zakloze stofzuiger heeft uiteindelijk zo’n typische muffe geur. Een stofzuiger met stofzak kun je fris laten ruiken door wat waspoeder op te zuigen. Zo kan jouw stofzuiger weer een tijdje mee. Bij een zakloze stofzuiger kun je het beste regelmatig het stofreservoir schoonmaken. Dit doe je als volgt:

 1. Maak het stofreservoir goed leeg;
 2. Haal het filter uit de stofzuiger en klop hem goed uit;
 3. Haal een (wegwerp)doekje door het stofreservoir;
 4. Plaats het filter weer terug in de stofzuiger;
 5. Nu mag het reservoir ook weer terug, maar zorg wel dat die goed droog is.

Heb je geen zin in diy-tips? Er zijn ook speciale stofzuiger geurvreters te koop in de winkel. Die werken uiteraard ook, maar zijn meestal wel een stukje duurder in het gebruik.

3. Stofzuigen met huisdieren

Stofzuigen kan al best intensief zijn, maar stofzuigen met huisdieren in huis is nóg intensiever. Hondenharen op de bank, een konijn dat het zaagsel uit het hok strooit of de kat die thuiskomt met een harig cadeau… Voor haren van jouw pluizige vriend hebben we een hele handige oplossing die het stofzuigen een stuk gemakkelijker maakt. Ga voor het stofzuigen met een kledingroller over de bank. Op deze manier verwijder je de meeste haren al en gaat het stofzuigen van jouw bank of stoelen een stuk sneller.

4. Beloon jezelf na het stofzuigen

Een schoon huis is eigenlijk al een beloning, maar na rondje stofzuigen heb je echt meer verdiend dan alleen een schoon huis. Beloon jezelf dan ook met een extra lekkere kop koffie (met een koekje?) en ga even op jouw schone bank zitten. Als je jezelf van tevoren al een stukje quality time belooft, zul je zien dat het huis stofzuigen zo gedaan is!

Wij hebben de tips al voor je uitgeprobeerd! Ga jij de schoonmaaktips zelf uitproberen, of heb je een schoonmaakster die dit voor je doet? Heb je nog geen schoonmaakster, maar ben je wel op zoek naar iemand die voor jou het huishouden doet? Vraag dan vandaag nog een schoonmaakster aan!

Ook interessant

2 gedachtes over “Schoonmaaktips stofzuigen

  1. Hoi Wendy,

   Stofzuigerzakken kunnen best prijzig zijn, dus wat dat betreft zou een zakloze stofzuiger een goede optie zijn. Bovendien zijn stofzuigerzakken minder goed voor het milieu doordat je meer afval produceert. Andere punten om over na te denken bij de aanschaf van een nieuwe stofzuiger zijn de lengte van het snoer, de zuigkracht en het gewicht van de stofzuiger.

   Succes met je aankoop!

Comments are closed.