hoe vies is jouw wc

Zo test jij of jouw toilet écht schoon is!

Niemand zit te wachten op een vies toilet en daarom wordt deze, in de meeste huishoudens, wekelijks grondig schoongemaakt. Maar hoe weet je nou of je met het toilet schoonmaken alle viezigheid hebt weggepoetst? Heel simpel, door het uitvoeren van deze test.

Doe de vieze wc bril test

Ben jij ook zo nieuwsgierig of jouw toilet schoon is? Met deze test weet je binnen enkele minuten of jij tijdens het toilet schoonmaken alle viezigheid hebt verwijderd.

Wat heb je nodig:

  • Een telefoon met een flitser;
  • Plakband;
  • Blauwe stift;
  • Paarse stift.

De uitvoering van de vieze wc bril test

Plak een stukje plakband over de flitser van je telefoon en kleur met de blauwe stift een rondje over de flitser. Laat dit ongeveer een minuut drogen, voordat je er nog een plakbandje overheen plakt. Op dit tweede plakbandje kleur je, met de blauwe stift, nog een rondje over de flitser. Je kunt hierbij dus het eerste rondje aanhouden. Laat ook deze stip weer een minuut drogen, voordat je er een plakbandje overheen plakt. Op dit laatste plakbandje teken je een paars rondje over de flitser. Je hebt dus twee keer een plakbandje met een blauwe stip en één keer een plakbandje met een paarse stip of de flitser van je telefoon geplakt. Laat het geheel goed drogen.

Aan de slag:

Als ook het paarse rondje droog is, kun je kijken of je een schone of vieze wc bril hebt. Maak de ruimte donker en zorg ervoor dat de flitser van jouw telefoon aan staat. Maak foto’s van jouw wc bril. Dit is de ultieme test of de wc bril schoon is geworden tijdens de laatste schoonmaakbeurt. Vieze gedeelten zullen lichter van kleur zijn op de foto. Hoe lichter je foto, hoe viezer de wc bril. We zijn natuurlijk reuze benieuwd naar het resultaat, welke je uiteraard met ons mag delen!

toilettest hoe schoon is jouw toilet

Toilet schoonmaken en nog meer tips

Schoonmaken kan veel van je tijd opeisen. Wil jij weten hoe jij tijd kunt besparen door bijvoorbeeld handige tips toe te passen tijdens het toilet schoonmaken? Of ben je benieuwd hoe je schimmel effectief en snel tussen de badkamertegels verwijdert? Download dan nu ons GRATIS e-book: 101 Schoonmaaktips en ontdek alle tips voor de keuken tot en met de was.

Ook interessant