diy toiletreiniger

Deze wc schoonmaken-tips kende je nog niet!

De wc schoonmaken is niet het leukste klusje, maar wel één van de belangrijkste. Jij wilt zo snel mogelijk klaar zijn met het toilet reinigen. Met onze tips is jouw wc binnen 5 minuten grondig schoongemaakt. Lees ze nu!

Wc schoonmaken benodigdheden:

Voordat je begint met de wc schoonmaken, moet je een paar dingen klaarzetten:

Dit lijstje klinkt misschien niet heel bijzonder, maar je zal nog verbaasd worden door ons slimme stappenplan om jouw toilet te reinigen.

Hoe maak je een wc schoon?

Jouw wc schoonmaken doe je supersnel en grondig met ons stappenplan. Als je een beetje doorwerkt, ben je binnen 5 minuten klaar! Deze stappen moet je volgen:

 1. Trek voordat je begint het toilet door.
 2. Doe een scheutje wc-reiniger in de pot en borstel dat even goed in met een toiletborstel. Laat de borstel gewoon in de wc-pot staan: dan wordt die ook direct schoon.
 3. Neem ondertussen het toilet volledig af met wc-papier. Zo verwijder je eerst stofresten en blijf je straks niet zitten met vieze stofvegen.
 4. Trek het toilet nogmaals door, met de borstel er nog in.
 5. Haal de borstel uit de pot en gooi het wc-papier waarmee je de wc hebt afgenomen erin.
 6. Spray de boven- en onderkant van de deksel in met de wc-reiniger. Doe dit ook bij de wc-bril en de scharnieren. Neem dit af met wc-papier. Dit mag je uiteraard weer in de pot gooien.
 7. Spray de buitenkant van het toilet en de tegels in. Neem dit weer af met wc-papier.
 8. Zet de vieze wc-bril omhoog en spray de toiletrand in. Ga ook hier met wc-papier overheen.
 9. De spoelknop maak je altijd als laatste schoon, anders verspreid je de bacteriën alleen maar.
 10. Spoel nu het toilet door.

Met deze 10 stappen is jouw toilet schoonmaken zo gebeurd!

Wc schoonmaken vaatwastablet

We hebben nog een slim trucje voor je: je wc schoonmaken met een vaatwastablet. Vaatwastabletten zijn uitermate geschikt voor het verwijderen van kalkaanslag. Kalkaanslag in je wc verwijderen doe je dan ook gemakkelijk met een vaatwastablet. Dat is heel makkelijk: je doet gewoon ’s avonds een vaatwastablet in het toilet en laat het een nachtje inwerken. De volgende ochtend doorspoelen, en weg is de kalkaanslag!

Doe de vieze wc bril test

Ben jij ook zo nieuwsgierig of jouw toilet schoon is? Met deze test weet je binnen enkele minuten of jij tijdens het toilet schoonmaken alle viezigheid hebt verwijderd. Dat is niet alleen praktisch, maar ook nog eens leuk om te doen.

Wat heb je nodig:

 • Een telefoon met een flitser;
 • Plakband;
 • Blauwe stift;
 • Paarse stift.

De uitvoering van de vieze wc bril test

Plak een stukje plakband over de flitser van je telefoon en kleur met de blauwe stift een rondje over de flitser. Laat dit ongeveer een minuut drogen, voordat je er nog een plakbandje overheen plakt. Op dit tweede plakbandje kleur je, met de blauwe stift, nog een rondje over de flitser. Je kunt hierbij dus het eerste rondje aanhouden. Laat ook deze stip weer een minuut drogen, voordat je er een plakbandje overheen plakt. Op dit laatste plakbandje teken je een paars rondje over de flitser. Je hebt dus twee keer een plakbandje met een blauwe stip en één keer een plakbandje met een paarse stip of de flitser van je telefoon geplakt. Laat het geheel goed drogen.

Aan de slag:

Als ook het paarse rondje droog is, kun je kijken of je een schone of vieze wc bril hebt. Maak de ruimte donker en zorg ervoor dat de flitser van jouw telefoon aan staat. Maak foto’s van jouw wc bril. Dit is de ultieme test of de wc bril schoon is geworden tijdens de laatste schoonmaakbeurt. Vieze gedeelten zullen lichter van kleur zijn op de foto. Hoe lichter je foto, hoe viezer de wc bril.

toilettest hoe schoon is jouw toilet

WC schoonmaken en nog meer tips

Schoonmaken kan veel van je tijd opeisen. Wil jij weten hoe jij tijd kunt besparen door bijvoorbeeld handige tips toe te passen tijdens het toilet schoonmaken? Of ben je benieuwd hoe je schimmel tussen de badkamertegels effectief en snel verwijdert? Download dan nu ons GRATIS e-book: 101 Schoonmaaktips en ontdek alle tips voor de keuken tot en met de was.