Schoonmaken met vaatwastablet

5x handige schoonmaaktips met vaatwastabletten

De frituurpan schoonmaken of de wasmachine reinigen met een vaatwastablet? Dat kan! Krijg 5 handige schoonmaaktips met vaatwastabletten in dit blog!

Vaatwastablet als schoonmaakmiddel

We gebruiken vaatwastabletten uiteraard om de vaat in de vaatwasser blinkend schoon te krijgen. Sommige tabletten beschermen jouw vaat ook nog eens tegen beschadigingen, maar wist je al dat vaatwastabletten ook voor hele andere schoonmaakklusjes te gebruiken zijn? We hebben 5 unieke tips voor het gebruiken van vaatwastabletten voor je verzameld.

1. Zweetplekken verwijderen

Heb jij ook last van gele vlekken in witte shirts? De wasmachine weet er lang niet altijd raad mee, dus het is tijd voor een nieuwe manier om gele zweetvlekken te verwijderen. Probeer eens een vaatwastablet! Je hoeft helemaal niet veel extra moeite te doen om jouw shirts stralend wit te houden. Voeg een vaatwastablet toe aan je gebruikelijke wasmiddel, meer is niet nodig.

2. Frituurpan schoonmaken met vaatwastablet

De frituurpan schoonmaken is een vervelend klusje, maar als je een vaatwastablet gebruikt is jouw frituurpan snel weer schoon. Allereerst haal je zoveel mogelijk vet uit de pan. Zorg dat je vloeibaar frituurvet in een fles giet. Gestold frituurvet bewaar je in een pan. De binnenkant van de frituurpan is nu klaar om af te nemen met keukenpapier, zodat zoveel mogelijk vetresten worden verwijderd. Heb je dit gedaan? Dan kun je aan de slag met de vaatwastablet. Vul jouw frituurpan met water, voeg de vaatwastablet toe en zet de pan aan op negentig graden. Na tien minuten kun je de pan afspoelen met heet water en is de klus alweer geklaard!

3. Vuilnisbak schoonmaken

In de vuilnisbak zitten veel bacteriën. Het maakt niet uit of jouw vuilnisbak binnen of buiten staat, zo nu en dan moet hij goed schoongemaakt worden. Vaak is dit niet het leukst huishoudelijke klusje om te doen, maar met een vaatwastablet kun je het een stuk aangenamer maken. De werkwijze is simpel. Vul de vuilnisbak met heet water en voeg een vaatwastablet toe. Laat dit mengsel een half uur zijn werk doen, jij hoeft niets te doen nu! Na een half uur spoel je de vuilnisbak uit en laat je hem drogen. Zo is jouw vuilnisbak snel weer helemaal schoon!

4. Vaatwastabletten in wasmachine

De wasmachine zorgt dat jouw kleding schoon en fris terug jouw kast in kan, maar wist je wel dat de wasmachine zo nu en dan ook een schoonmaakbeurt kan gebruiken? Niet al het vuil uit jouw kleding verdwijnt rechtstreeks in de afvoer, er blijft altijd wat achter in de wastrommel. Er zijn verschillende manieren om dit laatste beetje vuil te verwijderen. Zo kun je de wasmachine leeg laten draaien met soda, maar een vaatwastablet is ook een goede optie. Leg een of twee vaatwastabletten in de wastrommel en laat de wasmachine leeg draaien op kookwas. Dit is alles wat je hoeft te doen, simpel hè?

5. Geur neutraliseren met vaatwastabletten

Na een avond uitgebreid koken en tafelen, blijven er vaak geuren hangen. Hoe lekker het eten ook was, je zit er niet op te wachten om het een dag later nog te ruiken. Deze geuren kun je eenvoudig bestrijden door een pannetje met een vaatwastablet op te zetten. Pas wel op dat de pan niet droog kookt, dat levert gevaar op. Het gebruik van een vaatwastablet is niet de enige manier om vieze geurtjes te verdrijven.

Heb jij al wat tips uitgeprobeerd? Wij hebben nog veel meer handige tips voor je in ons gratis e-book met 101 schoonmaaktips. Download hem vandaag nog!