Toetsenbord: 33.000 bacteriën op 1 vierkante cm

Een toetsenbord bevat zóveel bacteriën dat het slim is om deze regelmatig schoon te maken. Dit hoeft niet zo moeilijk te zijn als je misschien denkt!

Het toetsenbord. Een veelbesproken onderwerp als het gaat om bacteriën en schoonmaken. Zoals je waarschijnlijk al wel weet, bevat je toetsenbord erg veel bacteriën. Volgens verschillende onderzoeken bevat je toetsenbord per vierkante centimeter 33.0000 bacteriën. Even ter vergelijking: op je toiletbril leven slechts 130 bacteriën per vierkante centimeter.

Verder hebben studies aangetoond dat je toetsenbord elke maand twee gram troep rijker wordt. Dat zijn vooral kruimels en materiaal afkomstig uit oren en neuzen. Niet echt heel hygiënisch dus, dat toetsenbord.

Toetsenbord schoonmaken

In een eerder blog gaven we je al wat tips voor het schoonmaken van je toetsenbord. We gaven je de tip om met een stofzuiger over je toetsenbord te gaan en om de toetsen mee te draaien in de wasmachine. De complete reiniging van het toetsenbord is natuurlijk veel werk, dat doe je niet zo eventjes. Ook het schoonmaken met de stofzuiger is vaak nogal lastig. Wij vonden een tip voor je om snel en makkelijk je toetsenbord schoon te maken.

Nog een paar leuke weetjes…

  • Wist je al dat een actieve computergebruiker 669 keer per uur de spatiebalk aanraakt?
  • En dat diezelfde actieve computergebruiker dagelijks 32 kilometer aflegt met zijn/haar vingers?
  • Wist je ook al dat we de woorden waarvan de letters zich voor het grootste gedeelte aan de rechterkant van het toetsenbord bevinden positiever beoordelen?
  • En dat de spatiebalk de meest gebruikte toets is? Gevolgd door de letter E, en op de derde plek de backspacetoets?

Ook interessant