oplossing stinkende schoenen

7x Wat te doen bij stinkende schoenen

Stinkende schoenen? Een lastig, maar veel voorkomend probleem. Wij weten wel raad met zweetlucht in schoenen. Lees snel verder en ontdek de meest eenvoudige oplossingen voor zweetlucht in schoenen.

Wat te doen bij stinkende schoenen?

Stinkende schoenen worden onder andere veroorzaakt door dode bacteriën, huidschilfers en vuil. Dit moet je dus voorkomen als je geen stinkende schoenen wilt. Er zijn verschillende effectieve huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die jou hierbij kunnen helpen.

Laat stinkende schoenen luchten

Wanneer je jouw schoenen in het zonlicht zet, worden bacteriën en schimmels die de stank veroorzaken gedood. Neem jouw schoenen dus lekker mee naar buiten en zet ze in het zonnetje. Houd de buienradar goed in de gaten om te voorkomen dat jouw schoenen vol water lopen door een onverwachte regenbui.

Schoenen wassen

Jouw sportschoenen en sneakers kunnen zo nu en dan best een flinke wasbeurt gebruiken. Zo’n wasbeurt kan bijdragen aan het verwijderen van de stank uit sneakers en sportschoenen. Borstel het grove vuil van de schoenen, haal de veters eruit en stop de schoenen in een waszak of kussensloop. Knoop het kussensloop dicht met een elastiek en stop het in de wasmachine. Gebruik bij voorkeur vloeibaar wasmiddel en was de sneakers en sportschoenen met een fijn wasprogramma op 30 graden. Is de wasmachine klaar? Hang de schoenen dan aan de waslijn. Voorkom dat ze in het directe zonlicht hangen in verband met verkleuring.

Baking soda bij stinkende schoenen

Een bekende werking van baking soda is dat het vieze geurtjes absorbeert. En laat dat nou net zijn wat je nodig hebt bij stinkende schoenen. Strooi een klein laagje baking soda aan de binnenkant van de schoen en laat het een nachtje rusten. Pak de volgende ochtend de stofzuiger en zuig de soda uit de schoen voordat je deze aantrekt.

Koffiepads bij zweetgeur in de schoenen

Van koffiepads kun je een heerlijk kopje koffie zetten, maar het heeft nog een ander heel effectief doel! Droge koffiepads trekken vocht aan en neutraliseren de stank in je schoenen. Leg ‘s avonds een koffiepad in elke schoen en verwijder ze de volgende ochtend. Je zult zien dat de stank uit jouw schoenen verdwenen is.

Azijn bij stinkende schoenen

Azijn wordt vaak niet gekoppeld aan een lekkere geur, integendeel zelfs! En toch is het zeer effectief bij zweetgeur in schoenen. Meng een paar eetlepels azijn en enkele druppels Dubro afwasmiddel met een kopje water. Dubro neutraliseert namelijk de azijngeur. Stop er twee doekjes in en laat deze vollopen met het azijnmengsel. Wring de doekjes vervolgens uit en stop ze in de schoenen. Haal de doekjes er de volgende ochtend uit, laat de schoenen nog even luchten en de stank is weg.

Stinkende schoenen in de vriezer

Ja, je leest het goed! Omdat kou de bacteriën doodt, maakt het korte metten met de stank in jouw schoenen. Doe je schoenen in een plastic zak en knoop deze dicht. Leg de zak een nachtje in de vriezer en jouw schoenen zijn de volgende ochtend weer heerlijk fris!

Maak een geurverdrijvende spray

Heb jij last van stinkende schoenen, maar gaan deze de wasmachine niet overleven omdat het geen sneakers of sportschoenen zijn? Geen nood! Maak jouw eigen geurverdrijvende spray. Vul een spuitflacon met Isopropylalcohol (IPA) en spray de binnenkant van jouw schoenen in. De alcohol doodt de bacteriën, waardoor de stank verdwijnt. Je kunt ook een geur toevoegen aan de IPA. Denk bijvoorbeeld aan munt of eucalyptus.

Met deze tips staan jouw schoenen binnenkort weer stankvrij in de kast! Ben je op zoek naar nog meer huis-, tuin-, en keukentips die jou tijd en geld besparen? Download dan ons gratis e-book 101 schoonmaaktips.

Wil je nog meer tijd overhouden? Dat kan! Tijd is niet te koop, maar een schoonmaakster helpt jou wel degelijk aan meer vrije tijd. Vind een betrouwbare schoonmaakster, zodat jij zorgeloos kunt genieten van meer vrije tijd! Vraag vandaag nog een schoonmaakster aan bij jou in de buurt en wij gaan direct voor jou op zoek naar een schoonmaakster die aansluit bij jouw wensen. Je ontvangt een jaar garantie op de schoonmaakster dus je loopt geen risico!

Één gedachte over “7x Wat te doen bij stinkende schoenen

Comments are closed.