Schoonmaken met citroen: ooit aan gedacht?

Citroen behoort tot één van de beste milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Lees in dit blog op welke manieren schoonmaken met citroen jou kan helpen bij het hele huis schoonmaken!

1. Citroen is een vlekkenwonder

Van de milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen is citroen het beste bleekmiddel. Heb je vlekken afkomstig van zweet, olie, bessen of wijn? Maak dan een mengsel van citroensap en zout. Smeer het mengsel op de vlek en was daarna volgens voorschriften. De vlek is in no time verdwenen met citroen als schoonmaakmiddel.
Tip: Voeg een kwart kopje citroensap toe aan het wasmiddel als je witte kleding gaat wassen. Je kleding zal stralend wit uit de machine komen!

2. Oven schoonmaken citroen

De oven schoonmaken is een vervelend klusje, maar die hardnekkige etensresten en vlekken moeten zo nu en dan toch een keer verwijderd worden. Citroen is een ideale vetoplosser, dus jij kunt jouw oven gemakkelijk schoonmaken met citroen. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd 2 verse citroenen in schijfjes en leg ze in een ovenbestendig schaaltje. Zet het schaaltje voor 10 minuten in de voorverwarmde oven. Na deze 10 minuten is het sap van de citroen verdampt en is het vet aan de binnenwanden van de oven losgeweekt. Nu kun je met een sopje en een doekje de vetresten wegvegen.

3. De snijplank schoonmaken met citroen

Vlekken op je snijplank zorgen ervoor dat de snijplank vies oogt, terwijl dat waarschijnlijk niet zo is! Gelukkig kun je de vlekken met citroen als schoonmaakmiddel makkelijk verwijderen. Snijd de citroen door midden en wrijf de snijplank in met de halve citroen. Laat twintig minuten intrekken en de vlekken zijn weg!

4. Magnetron schoonmaken met citroen

Ook de magnetron kun je op een makkelijke manier schoonmaken met citroen. Zet een schaaltje met citroensap en wat water in de magnetron. Zet de magnetron voor vijf minuten aan. Daarna kun je de oppervlakken makkelijk met een doekje afnemen.

5. Stralende ramen en spiegels

Een tip om nooit meer te vergeten! Vul een emmer met een halve liter water en voeg hier vier eetlepels citroensap aan toe. Daarna kun je de ramen en spiegels volgens de normale manier schoonmaken. Je zult merken dat je spiegels en ramen dankzij deze milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen stralen als nooit tevoren.

6. Vieze geurtjes neutraliseren

Hangt er bij jou ook wel eens een vreemde geur in de koelkast? Gooi eerst de boosdoener weg en leg daarna een halve citroen in de koelkast om de geur te neutraliseren. Weg is de stank!

7. Krachtige toiletreiniger

Veel mensen vinden het toilet schoonmaken een vervelende klus. Gelukkig wordt dit met citroen als schoonmaakmiddel een stuk makkelijker. Meng een half kopje baking soda met een kopje citroensap en gebruik dit als toiletreiniger. Je zult merken dat het toilet schoonmaken met citroen veel beter werkt dan een normaal schoonmaakmiddel.

Natuurlijk kun je op nog veel meer manieren schoonmaken met citroen. Waarvoor gebruik jij citroen als schoonmaakmiddel? Deel je tips met ons!

2 gedachtes over “Schoonmaken met citroen: ooit aan gedacht?

  1. Pingback: Deel 2 van dingen die je vergeet tijdens het schoonmaken

  2. Volgens mij gaan baking soda (een loog) en citroenzuur (een zuur) elkaar tegenwerken, waardoor de werking als schoonmaakmiddel voor een groot deel wordt opgeheven….

Comments are closed.