schoonmaakster ja of nee

5x vragen voordat je schoonmaakster in dienst neemt

Een schoonmaakster… Grote kans dat een schoonmaakster in huis ook al eens door jouw gedachten is gegaan. Het idee dat jouw huis schoon is als je thuis komt na een lange dag werken, klinkt als muziek in de oren. Maar met dat idee komen vaak ook de vragen. De vijf meest voorkomende vragen die je jezelf stelt voordat je een schoonmaakster in dienst neemt, gaan wij voor jou beantwoorden!

Kan ik de hulp in huis wel vertrouwen?

Dat je jezelf deze vraag stelt, is heel erg logisch. Per slot van rekening komt er iemand anders in jouw huis om schoon te maken. Het is daarom ook raadzaam om niet de eerste de beste persoon die zich voordoet als schoonmaakster in huis te nemen. Een bekende je huis laten poetsen kan daarom een prettig idee zijn. Anderzijds kan het wel weerstand oproepen dat een bekende jouw ondergoed opvouwt. Heb je geen bekende in de omgeving of wil je liever een betrouwbare hulp in huis die wat verder van je afstaat? Kies dan voor een bedrijf dat bemiddelt tussen jou een een betrouwbare schoonmaakster.

Witte of zwarte hulp?

Een andere veelvoorkomende vraag, is de vraag of je een witte werkster of zwart werkende hulp in dienst wil nemen. Een veel gemaakte denkfout is dat zwart werkende schoonmaaksters meer voordelen met zich meebrengen. Dit is echter niet het geval, kijk maar…

Wit
werkende hulp
Zwart
werkende hulp
Afspraken vastgelegd in een contract ja nee
De hulp is verzekerd bij ziekte of ongeval ja nee
Administratie eenvoudig geregeld ja nee
Opzegtermijn contract ja nee
Onmisbaar voor gezinnen waar de hulp werkt ja ja
Legaal ja nee
Veilig en risicoloos ja nee

Is een schoonmaker in huis niet zonde van mijn geld?

Het antwoord op deze vraag is natuurlijk heel persoonlijk. Het gaat erom welke waarde je hangt aan een schoon huis en hoeveel je daarvoor overhebt. Dat deze vraag in je opkomt is niet vreemd, maar jij bent de enige die hier antwoord op kan geven. Twijfel je? Maak dan een lijstje met voor- en nadelen van een schoonmaakster in huis. Is jouw lijst met voordelen langer dan die met nadelen, dan kun je jezelf afvragen wat een schoon huis jou waard is. Bekend is dat de uurtarieven van een huishoudelijke hulp flink uiteen kunnen liggen. Houd wel in je achterhoofd dat er bij een laag uurtarief wel een extra vergoeding gevraagd kan worden voor de grote klussen. Ook kan het zijn dat het vakantiegeld hier niet bij in zit. Wil je hulp in huis voor een laag uurtarief waar wel alle extra kosten bij inbegrepen zijn? Overweeg dan eens een schoonmaak student. Studenten hebben een lager uurtarief en zijn vaak erg gemotiveerd. Zij hebben soms wat minder ervaring, maar zijn daarentegen wel leergierig.

Hoe weet ik of er een goede hulp komt schoonmaken?

Wanneer je een schoonmaakster in huis neemt via een briefje in de supermarkt, weet je dit nooit zeker. Als je een hulp via via regelt, dan heb je al meer zekerheid. Bedenk wel dat iedereen andere normen heeft over wat goed schoonmaakwerk is. De hulpen die je inschakelt via onze bemiddeling krijgen een schoonmaaktraining aangeboden, zodat zij met de juiste kennis bij jou aan de slag kunnen. Dit biedt jou de garantie dat zij goed schoonmaakwerk leveren.

Moet ik zelf voor schoonmaakmiddelen zorgen?

Een stofzuiger, poetsdoeken en allesreiniger heb je meestal wel in huis. Als je een schoonmaakster in dienst neemt dan is het ook gebruikelijk dat je voor schoonmaakmiddelen zorgt. Je kan altijd met jouw schoonmaakster overleggen welke middelen zij prettig vindt. Zo kun jij op jouw beurt ook aangeven wat je prettig vindt ten aanzien van het schoonmaken van bijvoorbeeld de keuken of jouw houten dressoir. Het uitspreken van wensen en verwachtingen is namelijk een van de belangrijkste stappen voor een prettige en langdurige samenwerking.

Vind een schoonmaakster
Houd tijd over voor dingen die echt belangrijk voor je zijn!

 

Ook interessant