Mieren in huis bestrijden

Mieren in huis bestrijden doe je zo!

Heb je mieren in huis die over jouw aanrecht marcheren, de woonkamervloer gebruiken voor hun wandelroute of zelfs in jouw bed kruipen? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken voor het bestrijden van mieren in huis.

Waarom heb ik mieren in huis?

Wanneer je last hebt van mieren in huis, dan vraag je je vast af waarom ze jouw huis hebben uitgezocht. Mieren komen vooral in het voorjaar of in de zomer bij ons binnen en zijn op zoek naar eten. Ons huis is hiervoor een prima plek. Als er eenmaal een mier is, komen er snel meer. Dus hoe sneller je de eerste mier in huis weet te verwijderen, hoe beter. Waarom komen ze bij jou binnen? Dit kan bijvoorbeeld komen door:

 • Vuile vaat op het aanrecht – Was dit dus direct af of zet het in de vaatwasser.
 • Zoetigheid op tafel of op het aanrecht – Voorkom dat er kruimels en zoetigheid blijven liggen.
 • Broodkruimels en andere etensresten – Mieren zijn hier gek op. Dus zorg dat je ze snel opruimt. Zo geef je mieren geen kans.

Mieren bestrijden

Mieren in huis kun je verwijderen zonder dat je daar allemaal chemische middelen op los laat. Wij vertellen je graag hoe:

 • Mieren in huis verwijderen met koffiedik! Door wat koffiedik te strooien bij de deur waar ze naar binnen komen, zijn de mieren na een a twee dagen verdwenen.
 • Schoonmaakazijn. Mieren hebben een hekel aan de geur van schoonmaakazijn. Mieren bestrijden en voorkomen is dus heel eenvoudig met azijn. Gebruik een mengsel van water en azijn om bijvoorbeeld het aanrecht schoon te maken.
 • Mieren bestrijden met nootmuskaat. Strooi wat nootmuskaat op de plek waar de mieren je huis binnenkomen. Mieren hebben een hekel aan nootmuskaat en zullen daarom benen maken.
 • Mieren in de afvalbak? Heb je last van mieren in de afvalbak? Dan is het zaak om jouw afvalbak regelmatig schoon te maken. Gebruik eventueel schoonmaakazijn tijdens het reinigen.
 • Lavendel tegen mieren in huis. Het kan zijn dat mieren zich verzamelen in jouw tuin en dan bij jou naar binnen wandelen. Pak het probleem bij de bron aan door lavendelplantjes in jouw tuin te planten. De beste plek is naast de ingang. Wij vinden lavendel heerlijk, maar mieren houden niet van de geur en zullen daardoor een deurtje verder gaan.
 • Bestrijd luizen. Mieren zijn dol op luizen. Staat er een boompje met luizen dicht bij de ingang van jouw huis? Dan is de kans groot dat de mieren ook naar binnen wandelen.

Mieren in huis bestrijden

Zijn de mieren toch binnengedrongen in jouw huis? Dan kun je de volgende dingen doen om de mieren in huis te bestrijden (zonder chemische middelen):

 • Teken een dikke streep met krijt. Binnen krijten? Ja! Mieren hebben een hekel aan een stofje dat in de krijt zit. Zet een dikke streep op de plek waar de mieren steeds naar binnen wandelen en ze maken rechtsomkeer.
 • Mieren in huis bestrijden met een mierenlokdoosje of mierenpoeder. De mier neemt een stof mee uit het doosje en loopt ermee naar het mierennest. Het mieren probleem wordt hierdoor vaak al binnen een a twee dagen verholpen!
 • Koperdraad of koperen muntjes. Door een koperdraadje te spannen of wat koperen muntjes (bijv. 5 cent) neer te leggen op de plek waar mieren naar binnen wandelen, bestrijd je mieren. Ze lopen namelijk niet over koper.

Je kunt op verschillende manier mieren in huis bestrijden! Voorkomen is beter dan genezen, begin daarom bij het begin. Als er niets te eten is, is jouw huis ook niet aantrekkelijk voor mieren. Zorg daarom dat de vaat weg is gepakt, kruimels en zoetigheid zijn opgeruimd en dat je de vloer kruimelvrij houdt. Allemaal hele logische dingen, maar als je tijd tekort hebt kunnen deze dingen er toch snel bij inschieten. Een schoonmaakster kan jou helpen met het schoonmaken van jouw huis. Zo bestrijd je de mieren, heb je een schoon huis en kun je genieten van wat extra vrije tijd.

Een fris en schoon huis
Een schoonmaakster op basis van jouw wensen. Met een jaar garantie!