je-huis-lekker-laten-ruiken

6 x je huis lekker laten ruiken

Het hele jaar door een heerlijke frisse geur in huis? Met deze 6 tips kun jij jouw huis lekker laten ruiken!

1. Huis lekker laten ruiken met lavendel

Met lavendel in huis haal je de zomer ook ín huis. Je kunt zelf heel eenvoudig een lavendelspray maken door wat lavendel met zuiveringszout en gezuiverd water in een sprayflesje te doen. Schud het flesje goed, zodat alle ingrediënten worden vermengd. Spray de lavendel in huis op plekken waar een zomerse geur wenselijk is.
Tip: Spray wat van dit lavendelwater op het beddengoed. De geur van lavendel is heerlijk om bij in slaap te vallen.

2. Haal eucalyptus in huis

Waan je in een spa met de geur van eucalyptus. Naast een lekkere frisse geur in huis, zorgt eucalyptus ook voor een ontspannen gevoel. Hang een klein bosje eucalyptus aan de douchekop. Zodra het hete water begint te stromen verspreidt de eucalyptusgeur zich eerst in de badkamer, maar niet veel later zullen ook de overloop en de slaapkamers heerlijk ruiken. Met eucalyptus in huis geniet je van het spagevoel!

3. Citroen-basilicumspray

Simpel om te doen en zeer effectief als je last hebt van een muffe lucht in huis. Het enige wat je nodig hebt is een sprayfles, 1 kopje citroensap, ca. 25 druppels basilicumolie en 1 kopje water. Stop alle ingrediënten in een sprayfles en schud een paar keer en sprayen maar. De muffe geur zal binnen no time verdwenen zijn.

4. Baking soda

Baking soda staat bekend om zijn veelzijdigheid. Zo kan het ook dienen als geurvreter. Met de absorberende werking haalt baking soda vieze geurtjes uit de lucht. Doe de baking soda in een ondiep bakje of potje en zet het op de tafel of kast. De lucht in huis zal frisser worden.

Tip: Heb je last van een muffe geur in je vloerkleed? Strooi er wat baking soda overheen. Laat het een nachtje intrekken en zuig het op. De muffe geur zal hierna uit het vloerkleed verdwenen zijn.

5. Pannetje op het vuur

Neem een pannetje en vul deze met water, kruiden en fruit. Kies bijvoorbeeld sinaasappel of citroen met kaneel of kruidnagel. Uiteraard kun je ook andere specerijen kiezen. Breng het geheel zachtjes aan de kook en binnen een mum van tijd verspreid zich een lekkere geur in huis.

6. Bordje op de verwarming

Deze simpele tip zorgt voor een heerlijke frisse geur in huis tijdens de koudere maanden. Zet een aantal diepe borden met schoonmaakazijn en enkele druppels citroenolie op de verwarming. Wanneer het schoonmaakazijn warm wordt, verdrijft het de vieze luchtjes en ontstaat er weer een frisse geur in huis.

Met bovenstaande tips verdwijnt de muffe geur in huis als sneeuw voor de zon. Wij zijn erg benieuwd of jij nog andere tips hebt om je huis lekker te laten ruiken.

Meer tijd voor jezelf?
Je bent al druk genoeg! Gun jezelf wat meer vrije tijd! Regel vandaag nog een schoonmaakster met een jaar garantie.