DIY: Luchtverfrisser maken

4x DIY: luchtverfrisser maken

Je eigen natuurlijke luchtverfrisser maken. Leuk om te doen én veel beter voor je gezondheid. Er gaat niets boven een huis dat lekker ruikt. Grote kans dat je dan ook regelmatig een luchtverfrisser koopt. Maar wist je dat hier veel schadelijke stoffen in zitten? Maak daarom je eigen natuurlijke luchtverfrisser.

Dit heb je nodig om de natuurlijke luchtverfrisser te maken:

  • Glazen potjes of mason jars, bijvoorbeeld van de Xenos of Action. Wil je deze DIY luchtverfrisser echt budgetproof houden? Gebruik dan lege jampotjes.
  • Kruiden, citrusvruchten en extracten, afhankelijk van welke geur je gaat maken.
  • Water.
  1. Sinaasappel, kaneel en kruidnagel

    Hou je van warm-zoete aroma’s? Dan moet je deze heerlijke geur maken! Snijd een sinaasappel in schijfjes en eventueel nog een keertje door de helft. Voeg twee kaneelstokjes toe en wat kruidnagels. Vul de rest van het potje met water en je natuurlijke luchtverfrisser is klaar.
    Variatietip: Voeg wat cranberry’s toe voor een nog intensere geur.

  2. Sinaasappel, gember en amandel

    Ook deze fantastische aroma is voor fans van zoete geuren, al is deze combinatie iets frisser. Snijd een sinaasappel en wat gember in schijfjes en eventueel nog een keertje door de helft. Voeg wat amandel-extract toe (verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat en Dille & Kamille) en vul het potje met water.
    Variatietip: Voeg wat steranijs toe om de geur van je luchtverfrisser nog kruidiger te maken.

  3. Citroen, rozemarijn en vanille

    Hou je meer van frisse geuren? Dan moet je zeker deze geur maken. Snijd een citroen in schijfjes. Voeg wat takjes rozemarijn en wat vanille-extract toe om de geur helemaal af te maken. Vul het potje verder met water.
    Variatietip: Vervang de vanille door steranijs voor een bijzondere twist.

  4. Limoen, tijm, munt en vanille

    Ook deze DIY luchtverfrisser ruikt lekker fris. Snijd de limoen in schijfjes. Voeg vervolgens wat takjes tijm, muntextract en vanille-extract toe. Vul het potje verder met water.
    Variatietip: Voor een iets zachtere geur kun je het muntextract weglaten.

Een heerlijk geurend huis

Je natuurlijke luchtverfrisser is klaar, nu nog je huis lekker laten ruiken. Zet een kookpan op laag vuur. Doe je luchtverfrisser in de pan en je zal merken dat de geur zich snel door de ruimte verspreidt. Mmmm!

Wil je de geur iets subtieler verspreiden? Doe de inhoud van het potje dan in een aromabrander met een waxinelichtje eronder.

Ga jij een van onze DIY: luchtverfrisser maken proberen? Of weet jij een andere lekkere combinatie? Laat het ons weten!