Hoeveel calorieën verbrand je met schoonmaken?

Een nieuw jaar, dus hop naar de sportschool. Maar helaas: de sportschool is nog steeds dicht. Geen nood: met het huishouden verbrand je ook een heleboel calorieën! Dus al die extra calorieën van de feestdagen ben je zo kwijt. Maar hoeveel calorieën verbrand je nou eigenlijk met schoonmaken?

Calorieën verbranden met schoonmaken

Naar de sportschool gaan zit er nu even niet in, want de sportscholen zijn dicht. Gelukkig zijn we erachter gekomen dat calorieën verbranden ook heel hard gaat tijdens het schoonmaken! Dat is nog eens handig multitasken.

Hoeveel calorieën verbrand je met stofzuigen?

Hoe lang doe jij gemiddeld over het stofzuigen van je huis? Als je een grondige stofzuigbeurt van een uur doet, dan verbrand je wel 250 kcal! Oké, dat is ongeveer 1/3 van wat je verbrandt met een uur hardlopen. Maar het is toch mooi meegenomen! Als je voor het stofzuigen ook nog alle meubels afneemt, verbrand je daar ook nog eens 170 calorieën per uur mee.

Hoeveel calorieën verbrand je met strijken?

Nadat je de was hebt gedaan (waar je overigens 146 kcal per uur mee verbrandt), is het tijd om te strijken. Strijken is één van die huishoudelijke klusjes die je het liefst uitstelt. Misschien motiveert dit je: met een uurtje strijken verbrand je gemakkelijk 137 calorieën! Een koekje als beloning achteraf heb je dus wel verdiend en daar hoef je je niet schuldig over te voelen.

Overzicht calorieën verbranden schoonmaken

Ook met deze taken ben je aan het schoonmaken en sporten tegelijkertijd:

  • Badkamer schoonmaken. Calorieën verbranden tijdens het schoonmaken van je badkamer gaat als een speer: je verbrand makkelijk 400 kcal per uur.
  • Een avondje koken. Tijdens het koken zelf verbrand je al 136 kcal per uur. Je bent toch druk in de weer en de kookhitte laat je ook mooi zweten. Als je daarna ook nog gaat afwassen ben je daar ook 160 kcal per uur mee kwijt.
  • De vloer schrobben. We hoefden je niet te vertellen dat je met de vloer schrobben een hoop calorieën verbrandt (325 kcal p/u!), want je weet zelf al dat dat een zware klus is. Ook met dweilen verbrand je 312 calorieën per uur.
  • Ramen lappen. Als je in een uur alle ramen in je huis lapt, heb je niet alleen meer licht in huis, maar ook 300 calorieën verbrand.
  • Bed opmaken. Met het afhalen en weer opmaken van je bed verbrand je zo 135 calorieën per uur.

Niemand kan jou nog vertellen dat je een slechte conditie hebt: calorieën verbranden met schoonmaken doe jij regelmatig. Hier kun je wel wat hulp bij gebruiken, toch? Schakel de hulp in van een betrouwbare schoonmaakster. Wij vinden de perfecte hulp voor jou, zonder dat je op een wachtlijst komt. Schrijf je nu in, dan gaan wij direct op zoek naar een schoonmaakster op basis van jouw wensen en eisen. Dan heb je toch nog tijd over om een rondje te gaan hardlopen.