wespen verjagen doe je zo

Wespen verjagen doe je zo!

Paniek bij het zien van een wesp? Binnen blijven omdat er anders wespen bij je komen? Stop! Laat jouw zomer niet verpesten door wespen. Lees hier hoe je wespen op afstand houdt.

Wespen verjagen? Begin bij jezelf!

Om te voorkomen dat wespen steeds op jou afkomen als je buiten zit, kun je zelf een aantal dingen doen om ze op afstand te houden. Denk hierbij aan minder deodorant en parfum gebruiken, maar ook aan de kleur van je kleding. Laat felle kleding maar even in de kast hangen, want deze trekken wespen juist aan. Daarnaast is het verstandig om de filtjes niet onder je glas te leggen, maar juist erop. Zo bedek je de bron van zoetigheid. Mochten deze tips niet werken, dan is het tijd voor natuurlijke middelen om wespen te verjagen.

Koffiepoeder tegen wespen

Even lekker met een kopje koffie in de tuin zitten. Dat klinkt heerlijk toch! Doe dat vooral. Maar wist je dat koffiepoeder ook een perfecte wespen verjager is? Doe wat koffiepoeder in een bakje en steek het aan met een lucifer. Er komt even een onaangename geur vanaf. Dat ruiken wij niet alleen, maar de wespen ook. Zelfs als wij het al niet meer ruiken, ruiken de wespen het nog steeds. Ze zullen dus ook ver bij deze geur en dus ook bij jou vandaan blijven.

Wierook om wespen te verjagen

Sla de wierook maar in, wespen hebben er namelijk een grondige hekel aan. Je kunt een wierookstokje in een houder op tafel zetten, maar plant ze gerust ook in de aarde van de tuin. Zo geniet jij van een heerlijke geur en blijven de wespen bij jou uit de buurt.

Wespen verjagen met koper

Bewaar vanaf nu alle koper! Wespen hebben namelijk een hekel aan de geur van koper. Zet of leg daarom koperen voorwerpen op je terras om de wespen op afstand te houden. Het hoeven geen grote koperen potten en pannen te zijn, maar een paar koperen muntjes in een bakje doen ook al wonderen.

Houd wespen op afstand met ijs

Leg een grote zak met water in de vriezer en wacht totdat het water bevroren is. Hang deze ijszak in de tuin of op het terras. Om wespen met een ijszak op afstand te houden, moet het wel een zonnige dag zijn. Door de schittering van de zon op de zak met ijs blijven de wespen op afstand.

Met deze tips houd je de wespen bij je uit de buurt. Zo kun jij ongestoord genieten van een goed boek in de tuin. En over het huishouden hoef je je ook geen zorgen te maken. Met een betrouwbare schoonmaakster van ikzoekeenschoonmaakster.nl komt dat wel goed. Geef nog even snel jouw wensen voor een schoonmaakster aan ons door en klim dan maar lekker in je hangmat. Dan gaan wij ondertussen voor jou op zoek!