wespen bestrijden

Alles wat je wilt weten over wespen bestrijden

Iedereen die de afgelopen weken buiten heeft gezeten, heeft het wel gemerkt: overal zijn wespen. Op dit moment zijn worden er vier tot zes keer meer wespen gespot door heel Nederland. De afgelopen winter was warm genoeg voor insecten om voedsel te vinden. En helaas worden er nog meer wespen verwacht de komende tijd. Daarom is het goed om alles te weten over wespen bestrijden.

Wespen bestrijden door geur

Je kunt wespen verjagen door bepaalde geuren waar wespen slecht tegen kunnen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld kruidnagel. Maar ook azijn, wierook en koffie hebben een geur waar wespen niet blij van worden.
Een handig trucje voor het wespen verjagen is het prikken van kruidnagel in een halve citroen. Leg dit vervolgens op een plek waar jij wespen in huis hebt. Of bijvoorbeeld op de tuintafel. Je zult merken dat wespen nu langer wegblijven.
Een ander trucje voor anti wespen is het verbranden van gemalen koffie. Let er wel op dat koffie brandt zonder vlam. Wanneer de koffie gaat smeulen staat deze voldoende in brand. De geur van koffie wordt verspreid en zal wespen op afstand houden.

Kleuren

Wespen houden van kleur. Waar ze niets hebben met verschillende geuren komen ze juist wel op kleur af. Vooral opvallend kleurrijke etenswaren springen erg in het oog. Wil je effectief wespen bestrijden? Zorg dan dat je dit fruit onzichtbaar opbergt.

Suikers

Wespen houden van suiker. Dit geeft hen energie. Dit is ook de reden dat ze gauw op je afkomen zodra je een blikje of flesje frisdrank opent. Nu je dit weet, kun je dit ook tegen de wesp gebruiken. Pak een plastic fles (bijvoorbeeld van de cola, maar het kan ook een kleiner flesje zijn). Snijd of knip de kop van de fles af. Vul vervolgens de fles met wat frisdrank of pure ranja. Zet nu de kop omgekeerd terug op de fles. Dus met de schenktuit naar beneden. Eventueel plak je de kop nog vast, maar dat is niet per se nodig. Zet de fles nu op een plek waar jij veel last hebt van wespen in huis. Je kunt de fles uiteraard ook in de tuin zetten. De wesp zal in de fles op zoek gaan naar suiker, maar zal moeite hebben met het vinden van de uitgang en daardoor verdrinken.

Anti wespen trucje

Er is nog een anti wespen trucje die goed te gebruiken is. Deze is echter, net als bovenstaande, minder diervriendelijk dan het verspreiden van vervelende geuren. Je kunt namelijk wespen bestrijden door op de wesp te spuiten met een bus haarlak. De vleugels zullen hierdoor aan elkaar blijven kleven waardoor de wesp op de grond zal vallen.

Mocht het toch niet lukken om alle wespen te verjagen en heb je er toch een om jou heen zoemen? Zorg er dan voor dat je rustig blijft. Zodra je gaat slaan zal de wesp zich willen verdedigen. In dat geval is er een kans dat de wesp jou zal steken. Maar als er niets te eten is, zal de wesp ook niet naar je toe komen. Dus zorg ervoor dat je restjes eten en drinken direct opruimt.
Heb jij al veel wespen gespot? Wat doe jij om te voorkomen dat er een hele plaag bij jou in de tuin zit?

Ook interessant

3 gedachtes over “Alles wat je wilt weten over wespen bestrijden

  1. Laatst had ik last van wespen. Ik zag ze overal vliegen maar het nest kon ik zo op het oog niet zien. Toen ben ik gaan kijken waar het nest zat en ben ik op internet gaan zoeken en kwam ik dit artikel tegen. Hier staan veel feitjes over wespen, erg handig!. Nu ben ik gelukkig van het nest af en kan ik gewoon weer rustig buiten gaan zitten.

    1. Super handige tips! Je kunt ook een nep-wespennest zelf maken, op deze website over wespen bestrijden las ik hoe. Je vult een vuilniszak met krantensnippers o.i.d., knoopt hem dicht en hangt hem ergens in je tuin.

Comments are closed.