koffiefilters

Waar koffiefilters ook goed voor zijn

Om nog even in de keukensferen te blijven, vertel ik je vandaag wat je allemaal kunt doen met koffiefilters. Want dat is namelijk veel meer dan alleen koffie zetten. Een koffiefilter is namelijk een erg handig huishoudelijk middel. Want wist jij dat je ramen eenvoudig streeploos schoon krijgt met behulp van een koffiefilter?

Vet deppen

Koffiefilters absorberen erg goed. Daarom zijn ze ideaal om te gebruiken. Neem bijvoorbeeld een pizza die helemaal in het vet drijft. Of een pan met spekjes waar het vet maar uit blijft komen. Dan kun je met behulp van een koffiefilter al het vet eraf deppen. Koffiefilters zijn handiger dan keukenpapier, omdat het pluisjes achterlaat.

Nagellak verwijderen

Zoals hierboven al aangegeven zorgen koffiefilters ervoor dat je geen pluisjes krijgt. Dat is dus ook erg handig bij het verwijderen van de nagellak! Zo zijn jouw nagels direct weer schoon voor een ander kleurtje.

Ramen lappen

Herken je dat? Ben je de ramen aan het wassen en dan blijven er vervolgens overal lelijke strepen achter. Om dit te voorkomen kun je koffiefilters heel goed gebruiken als finishing touch. Door het water zo goed te absorberen als koffiefilters doen, blijven er geen strepen of druppels achter op het glas.

Schoonmaken met koffiefilters!

Met koffiefilters kun je ook een heleboel andere dingen voor elkaar krijgen. Zo kun je laarzen of schoenen van leer weer oppoetsen met een koffiefilter. Ook voor het schoonmaken van de auto werkt een koffiefilter erg goed. Met behulp van een paar druppeltjes olijfolie heb je de leren stoelen of dashboard zo weer stofvrij en alle lelijke vlekken zijn ook zo weer weg.

Filteren

Koffiefilters zijn niet alleen handig om koffie mee te filteren, maar ook versgeperste sinaasappelsap. Zo voorkom je dat er pulp of pitjes in jouw glas verse sap komen.
Daarnaast werkt het ook prima als filter voor de wijn, wanneer de kurk in de fles is gekomen.

Ook interessant