koffiefilters

Waar koffiefilters allemaal goed voor zijn

Wist je dat je veel meer kunt doen met koffiefilters dan alleen koffie zetten? Een koffiefilter is namelijk ook een erg handig huishoudelijk middel. Je kunt bijvoorbeeld je ramen eenvoudig streeploos schoon krijgen met behulp van een koffiefilter. En zo zijn er nog heel veel andere situaties waarbij een koffiefilter erg nuttig kan zijn. Je leest het in deze blog.

Vet deppen

Koffiefilters absorberen erg goed. Daarom zijn ze ideaal om te gebruiken als iets heel vettig is. Neem bijvoorbeeld een pizza die helemaal in het vet drijft. Of een pan met spekjes waar het vet maar uit blijft komen. Dan kun je met behulp van een koffiefilter al het vet eraf deppen. Koffiefilters zijn handiger dan keukenpapier, omdat het geen pluisjes achterlaat.

Nagellak verwijderen

Zoals hierboven al aangegeven zorgen koffiefilters ervoor dat je geen pluisjes krijgt. Dat is dus ook erg handig bij het verwijderen van de nagellak! Zo zijn jouw nagels direct weer schoon voor een ander kleurtje.

Ramen lappen

Herken je dat? Ben je de ramen aan het wassen en dan blijven er vervolgens overal lelijke strepen achter. Om dit te voorkomen kun je koffiefilters heel goed gebruiken als finishing touch. De koffiefilter absorbeert het water enorm goed, daardoor blijven er geen strepen of druppels achter op het glas.

Schoonmaken met koffiefilters!

Met koffiefilters kun je ook een heleboel andere schoonmaken. Zo kun je laarzen of schoenen van leer weer oppoetsen met een koffiefilter. Ook voor het schoonmaken van de auto werkt een koffiefilter erg goed. Met behulp van een paar druppeltjes olijfolie heb je de leren stoelen of dashboard zo weer stofvrij en alle lelijke vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Filteren

Koffiefilters zijn niet alleen handig om koffie mee te filteren, maar ook versgeperste sinaasappelsap. Zo voorkom je dat er pulp of pitjes in jouw glas verse sap komen.
Daarnaast werkt het ook prima als filter voor de wijn, wanneer de kurk in de fles is gekomen.