Plastic verkleurd door tomatensaus? 4 tips voor vlekken verwijderen uit vershoudbakjes.

Vershoudbakjes: ze voorkomen voedselverspilling, wat goed is voor het milieu en je portemonnee. En een tomatensaus of curry is vaak de volgende dag nog lekkerder! Maar vooral die rode sauzen kunnen vlekken en aanslag in het plastic achterlaten. De vaatwasser en uren schrobben halen niks uit… Zonde van je fijne bakjes! Wij hebben wat tips voor je verzameld voor het verwijderen van die hardnekkige vlekken uit je vershoudbakjes. Lees snel verder!

Tip 1: Tomatensaus vlekken verwijderen met citroen

Een citroen is veelzijdiger dan je zou denken: lekker in het eten, in je drankje en een goede ontvetter. Maar wist je dat je met een citroen ook je verkleurde plastic kan schoonmaken? Snijd een verse citroen doormidden en knijp hem uit boven je verkleurde plastic bakje. Smeer de zijkanten goed in met het citroensap. Doe vervolgens de deksel er stevig op en schud het geheel even goed door elkaar. Zet het bakje met citroensap ondersteboven neer op een plekje met veel zon, zoals de vensterbank of lekker buiten op de tuintafel. Laat hem 3 uur staan en spoel dan je bakje even goed af met water. Kijk eens aan: je bakje is weer helemaal schoon!

Tip 2: Verkleurd plastic schoonmaken met baking soda

Geen citroen in huis? Misschien heb je wel een ander zogeheten wondermiddel in de kast staan: baking soda. Ook ideaal voor tomatensaus vlekken verwijderen in je vershoudbakjes! Doe een flinke scheut baking soda in je bakje en voeg een klein beetje warm water toe, zodat er een soort papje ontstaat. Pak er een harde schoonmaakborstel bij (of gewoon een oude tandenborstel) en schrobben maar! Even goed afspoelen en je plastic bakje is weer een stuk schoner!

Tip 3: Maak plastic verkleurd door tomatensaus wit met Steradent

Huh, Steradent? Dat is toch waar je je kunstgebit mee schoonmaakt? Dat klopt! Gebruik het ook eens om de verkleuring van plastic te verwijderen. Doe een laagje water in je verkleurde bewaarbakje en los er 1 Steradent tablet in op. Doe de deksel er goed op en schud het geheel goed door elkaar. Laat een uurtje op je aanrecht staan en spoel je bakje goed om. Dit moet helpen tegen die hardnekkige tomatensaus vlekken in je vershoudbakje.

Tip 4: Voorkom verkleuring plastic

Voorkomen is beter dan genezen. We hebben een aantal tips die de rode aanslag in je plastic bakje kunnen voorkomen:

  • Doe de saus er niet warm in, maar laat het eerst afkoelen.

  • Spoel je bakje af met koud water voordat je het afwast. Dit kan verkleuring van plastic, kleverigheid en aanslag verminderen of zelfs voorkomen.

  • Let op dat het bakje magnetronbestendig is voordat je je tomatensaus in het bakje verwarmt. Anders heb je kans dat de kleur in het plastic smelt. Warm liever je eten op in de pan of in een glazen of keramieken bak.

Hopelijk heb je wat van onze tips geleerd en heb je binnen no time weer schone, onverkleurde vershoudbakjes! Dat scheelt weer wat uren zinloos schrobben en heb meer tijd voor dingen die je echt leuk vindt. Wil jij graag meer tijd overhouden? Een schoonmaakster kan je huishoudelijke taken uit handen nemen. Vraag vandaag nog een schoonmaakster aan en wij gaan voor je op zoek naar een betrouwbare schoonmaakster die voldoet aan jouw wensen en eisen.

2 gedachtes over “Plastic verkleurd door tomatensaus? 4 tips voor vlekken verwijderen uit vershoudbakjes.

Comments are closed.