voorkom-spinnen-in-huis

Spinnen in huis voorkomen: 6 snelle tips

Net als je op het punt staat om lekker te gaan slapen, zie je er twee kruipen. Help! Spinnen in huis. Slapen lukt niet meer. Die spinnen moeten eerst de kamer uit, maar ze lopen niet vanzelf naar buiten als je het ze vriendelijk doch dringend verzoekt. Als een held op sokken pak je de spinnen op met een papiertje en spoel je ze door de wc. Zo die zijn weg! Je zou willen dat ze voor eens en voor altijd wegbleven. Maar hoe houd je spinnen buiten?

Een spinvrij huis

Helaas moeten we je teleurstellen, een spinvrij huis bestaat niet. En eigenlijk moet je daar blij om zijn. Spinnen zijn, naast dat je ze misschien griezelig vindt, ook erg nuttig bij het bestrijden van ongedierte. Nu je dit weet kun je misschien wel één of twee spinnen tolereren, maar wil je voor de rest een spinvrij huis. Lees hieronder 6 tips om spinnen in huis te voorkomen.

Tip 1; Een schoon huis zonder insecten

Spinnen houden van insecten. Om spinnen in huis te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je huis schoon en vrij van insecten is. Spinnen verstoppen zich het liefst op plekken waar je moeilijk bij kunt komen. Daarom loont het om tijdens het schoonmaken extra je best te doen om ook deze plekjes schoon te maken. Houd ze buiten door horren te plaatsen of ramen en deuren te sluiten.

Tip 2; Hoe komen spinnen in huis?

Hoe komen spinnen in huis? Favoriete plekken van spinnen zijn gaten en kieren, hier voelen ze zich het meest thuis. Maar dit is niet het enige, spinnen kunnen ook via gaten en kieren naar binnen komen. En dat is nou net wat je niet wilt! Kit ze dus af voor een spinvrij huis.

Tip 3; Spinnen bestrijden met citroen

Spinnen hebben een hekel aan de geur van citroen. Omdat spinnen vaak via de kozijnen naar binnen komen en dol zijn op gaten en kieren, kan het heel effectief zijn om juist op deze plekken citroen te gebruiken. Houd spinnen weg bij kozijnen door deze in te wrijven met een beetje citroensap en voorkom dat ze in gaten en kieren kruipen door er wat water met citroen in te spuiten. Wist je dat citroen nog voor veel meer doeleinden te gebruiken is? Lees hier alles over schoonmaken met citroen.

Tip 4; Pepermuntolie tegen spinnen

Pepermuntolie is nog zo’n middel waar spinnen een grondige hekel aan hebben. Mooi! Meng wat pepermuntolie met water en doe het in een sprayfles. Spray het hele huis door. Doe dit enkele keren per week en je zult zien dat er een stuk minder spinnen in huis te zien zijn! Versterk het effect door watjes doordrenkt met pepermuntolie op de favoriete plekjes van de spinnen neer te leggen. Gebruik dus zeker pepermuntolie tegen spinnen.

Tip 5; Kleine of grote spin in huis? Gebruik azijn

Naast pepermuntolie tegen spinnen is azijn ook een echte topper! Je kan azijn op veel manieren inzetten voor het huishouden, zo ook bij het bestrijden van spinnen. Eigenlijk werkt het hetzelfde als bij de pepermuntolie. Neem een sprayfles en meng wat water met azijn. Gebruik de spray voor alle gaten en kieren om spinnen weg te houden.

Tip 6; Doe de buitenlamp uit

Wat heeft de buitenlamp nou met spinnen te maken, zul je misschien denken. Dat gaan we je vertellen. Spinnen zijn echt dol op muggen en muggen zijn op hun beurt weer dol op lamplicht. Doe je de lamp uit? Dan verdwijnen de muggen en verdwijnen de muggen dan is de kans groot dat ook de spinnen verdwijnen. Resultaat; de spinnen verdwijnen.

Meer slimme schoonmaaktips?

Op zoek naar meer leuke schoonmaaktips? Neem dan eens een kijkje op onze Facebook– en Instagram-pagina. Daar delen wij wekelijks snelle schoonmaaktips, lichten wij de leukste blogs uit en houden wij je op de hoogte van de laatste acties. Alleen dat al gaat jou een hoop tijd in het huishouden schelen! Volg ons direct en mis nooit een slimme schoonmaakhack.