Hoe voorkom je spinnen in huis?

Als je aan het schoonmaken bent, dan is het niet gek om in wat vergeten hoekjes spinnenwebben tegen te komen. Niet zo fris, dus hoe voorkom je spinnen in huis?

Hoe komen spinnen in huis?

Brr… We kennen allemaal het fabeltje dat je in je slaap 8 spinnen per jaar eet, en het feit dat die spinnen ergens door je huis rondlopen maakt je er niet geruster op. Soms vraag je je af waar al die spinnen nou in vredesnaam vandaan komen. Ze komen niet door de voordeur, maar door kieren en gaten in je kozijnen. Het is verstandig om deze zo goed mogelijk op te sporen en dicht te maken. Dit houdt niet alleen spinnen buiten, maar maak je direct je huis energiezuiniger.

Wat helpt tegen spinnen? Plunder je keukenkastje

Nee, hiermee bedoelen we niet dat je de spinnen uit je keukenkastje moet jagen. Een hoop anti-spin-middeltjes tover je zo uit je keukenkastje:

  • Pepermuntolie tegen spinnen. Onze 8-potige vrienden hebben een grondige hekel aan de geur van pepermuntolie. Vul een spray-flacon met water en voeg er 20 druppels pepermuntolie aan toe. Spray hiermee door het hele huis, vooral in hoekjes waarvan je weet dat er vaak spinnen zitten. Je zal geen spin meer tegenkomen, en je huis ruikt ook nog eens lekker!
  • Azijn. Als je geen pepermuntolie in huis hebt, vervang het dan door azijn. Dit middeltje kun je op veel manieren inzetten in het huishouden en zo ook bij het bestrijden van spinnen in huis. Meng azijn met water, giet het in de spray-flacon en sproei door het huis heen. Azijn neutraliseert ook nog eens nare geuren, dus met deze methode heb je 2 vliegen (of spinnen?) in één klap!
  • Citroen. Spinnen houden ook niet van de geur van citroen, dus gebruik dit in je voordeel. We weten nu dat spinnen door kieren in de kozijnen je huis betreden. Smeer de kozijnen daarom in met wat citroensap, of meng wat citroensap met water en spray dit in de kieren en gaten. Zo voorkom je spinnen in huis!

Een schoon en insectenvrij huis

Spinnen zijn gek op warme, stoffige hoekjes. Ze kunnen hier rustig een spinnenweb maken om hun maaltje mee te vangen. Zorg ervoor dat je vooral deze hoekjes goed schoon houdt en spinnenwebben gelijk verwijdert, zodat de spinnen niet terugkomen. Daarnaast is het belangrijk om andere insecten zoals muggen en vliegen buiten te houden. Niet alleen omdat die beestjes ook irritant zijn, maar ook omdat het spinnen aantrekt. Zij eten deze beestjes namelijk op. Plaats horren of sluit ramen en deuren, en zet de buitenlamp uit zodat je het lievelingshapje van de spin niet binnenhaalt.

Een spinvrij huis

Een spinvrij huis is eigenlijk bijna onmogelijk. Sorry! Maar bekijk het eens van de positieve kant: spinnen eten insecten zoals muggen, vliegen en motten. Daarnaast kan een spin de temperatuur van je huid niet verdragen, dus zal hij het liefst zo ver mogelijk van je af blijven. Dus vraag jezelf af wat je erger vindt: een plagende mug of een spin in een hoekje?

Word jij ook zo moe van elke keer al die spinnenwebben verwijderen? Laat een schoonmaakster het huishouden uit handen nemen. Zij weet alles van het huishouden en maakt jouw huis weer heerlijk fris, zonder dat jij ernaar om hoeft te kijken. Schrijf je nu in en wij gaan direct op zoek naar een schoonmaakster die aan uw wensen en eisen voldoet!

Ook interessant