Sokken kwijt in wasmachine? Hier zijn ze en zo los je het op!

Je sokken kwijt in de wasmachine. Herkenbaar? Na het lezen van de blog weet jij waar je sokken blijven en hoe je het voorkomt.

Sokken kwijt na wassen: hoe komt dat?

Haal je net lekker je schone was uit de machine, is de helft van je sokken ineens verdwenen. Waarschijnlijk heb je de hele trommel uitgekamd en je andere kledingstukken uitgeschud op zoek naar de sok. Slecht nieuws, je sokken verdwijnen echt in de wasmachine. In de machine zit achter de rubberen rand bij de deur een hele smalle kier tussen de trommel en de kuip. Omdat je sokken zo klein zijn, kunnen ze soms tijdens het wassen door deze kier heen worden gedrukt. Daar zal je sok blijven hangen, verpulverd worden en oplossen. De opgeloste deeltjes worden afgevoerd met het water. Je kunt dus blijven zoeken, maar jouw sokken verdwijnen in de wasmachine en je vindt ze dus niet meer terug. In de meeste gevallen is dit niet schadelijk voor de machine, maar het kan gebeuren dat er een sok verder glipt en klem komt te zitten tussen de onderdelen die jouw wasmachine aandrijven: de trommel komt klem te zitten en kan niet meer draaien.

Nooit meer sokken kwijt in wasmachine

Ben jij het ook zat om elke keer nieuwe sokken te kopen omdat ze verdwijnen in de wasmachine? En wil je voorkomen dat het wél een keer misgaat omdat een sok op de verkeerde plek beland? Er is een simpele én goedkope oplossing: koop een wasnetje en stop hier jouw vieze sokken in, eventueel samen met je ondergoed. Zo weet je zeker dat jouw sokken niet meer kwijtraken in de wasmachine, maar gewoon weer in de kast.

Wist jij dat jouw sokken echt verdwijnen in de wasmachine? Nog iets om rekening te houden tijdens het wassen. De was doen kan een flinke klus zijn, zeker als je op de juiste manier met je kleding om wilt gaan. Om jou daarbij te helpen hebben wij een handig e-book geschreven, volledig gratis door u te downloaden! Dit e-book staat vol met tips over hoe jij je kleding in optimale staat kunt houden. Download het e-book nu gratis!

6 gedachtes over “Sokken kwijt in wasmachine? Hier zijn ze en zo los je het op!

  1. Wat een leuk idee met een wasnetje! Mijn man heeft te veel sokken en ik geloof dat een paar sokken al spoorloos in de wasmachine verloren zijn. Ik geloof ook dat het de reden kan zijn waarom mijn wasmachine niet meer werkt. Dus ik ga een nieuw wasmachine kopen en een wasnetje erbij!

  2. Leuk artikel. Bij ons zijn er ook sokken verloren gegaan door de wasmachine. Ik doe je meestal in een hoeslaken maar dan worden ze niet allemaal even schoon. Maar ik ga het wasnetje een keer proberen.

  3. Wat super slim de oplossing met het wasnetje! Ik raak ook constant sokken kwijt als ik de was ga doen. Hopelijk is dit de oplossing waar ik naar zocht. Heb je nog meer van dit soort fijne tips?

    1. Hoi Birgit, wat leuk om te horen! In onze blogartikelen vindt u nog veel meer handige tips voor in en om het huis.

  4. Wij doen het altijd zo: ieder vouwt haar of zijn vuile sokken samen in een balletje. Zoals je met schone sokken doet als ze uit de was komen (áls ze uit de was komen). Dat doen wij dus vooraf. Dat heeft twee voordelen: één, ze zijn samen te groot om te worden opgegeten en twee, je hebt ze direct handig bij elkaar. Als ze uit de machine komen, halen we ze weer uit elkaar en hangen ze naast elkaar op. Dat is ook heel handig met was vouwen; het scheelt bij elkaar zoeken.
    Zijn ze echt schoon? Schoon genoeg. En je hebt nog altijd meer aan twee redelijk frisse sokken dan aan één stralend schone en een kapotte wasmachine.

Comments are closed.