Sokken kwijt in wasmachine? Hier zijn ze en zo los je het op!

Haal je net lekker je schone was uit de machine, is de helft van je sokken ineens verdwenen. Voor veel mensen is dit een welbekend probleem dat veel vragen oproept. Vandaag lossen wij dit mysterie eindelijk voor jou op: wij weten waar jouw sokken blijven én hoe je nooit meer jouw sokken ineens kwijtraakt in de wasmachine.

Je wasmachine eet je sokken op

Waarschijnlijk heb je de hele trommel uitgekamd en je andere kledingstukken uitgeschud op zoek naar de sok. Slecht nieuws, je sokken verdwijnen echt in de wasmachine. In de machine zit achter de rubberen rand bij de deur een hele smalle kier tussen de trommel en de kuip. Omdat je sokken zo klein zijn, kunnen ze soms tijdens het wassen door deze kier heen worden gedrukt. Daar zal je sok blijven hangen, verpulverd worden en oplossen. De opgeloste deeltjes worden afgevoerd met het water. Je kunt dus blijven zoeken, maar jouw sokken verdwijnen in de wasmachine en je vindt ze dus niet meer terug. In de meeste gevallen is dit niet schadelijk voor de machine, maar het kan gebeuren dat er een sok verder glipt en klem komt te zitten tussen de onderdelen die jouw wasmachine aandrijven: de trommel komt klem te zitten en kan niet meer draaien.

sokken verdwijnen in wasmachine

Zo voorkom je dat jouw sokken verdwijnen in de wasmachine

Ben jij het ook zat om elke keer nieuwe sokken te kopen omdat ze verdwijnen in de wasmachine? En wil je voorkomen dat het wél een keer misgaat omdat een sok op de verkeerde plek beland? Er is een simpele én goedkope oplossing: koop een wasnetje en stop hier jouw vieze sokken in, eventueel samen met je ondergoed. Zo weet je zeker dat jouw sokken niet meer kwijtraken in de wasmachine, maar gewoon weer in de kast. Een wasnetje kun je gewoon kopen bij onder andere HEMA en Blokker.

Wist jij dat jouw sokken echt verdwijnen in de wasmachine? Of heb je een andere tip om te voorkomen dat jouw sokken ineens kwijt zijn in de wasmachine? Laat het ons weten in een reactie.

Related Post

6 gedachtes over “Sokken kwijt in wasmachine? Hier zijn ze en zo los je het op!

  1. Wat een leuk idee met een wasnetje! Mijn man heeft te veel sokken en ik geloof dat een paar sokken al spoorloos in de wasmachine verloren zijn. Ik geloof ook dat het de reden kan zijn waarom mijn wasmachine niet meer werkt. Dus ik ga een nieuw wasmachine kopen en een wasnetje erbij!

  2. Leuk artikel. Bij ons zijn er ook sokken verloren gegaan door de wasmachine. Ik doe je meestal in een hoeslaken maar dan worden ze niet allemaal even schoon. Maar ik ga het wasnetje een keer proberen.

  3. Wat super slim de oplossing met het wasnetje! Ik raak ook constant sokken kwijt als ik de was ga doen. Hopelijk is dit de oplossing waar ik naar zocht. Heb je nog meer van dit soort fijne tips?

  4. Wij doen het altijd zo: ieder vouwt haar of zijn vuile sokken samen in een balletje. Zoals je met schone sokken doet als ze uit de was komen (áls ze uit de was komen). Dat doen wij dus vooraf. Dat heeft twee voordelen: één, ze zijn samen te groot om te worden opgegeten en twee, je hebt ze direct handig bij elkaar. Als ze uit de machine komen, halen we ze weer uit elkaar en hangen ze naast elkaar op. Dat is ook heel handig met was vouwen; het scheelt bij elkaar zoeken.
    Zijn ze echt schoon? Schoon genoeg. En je hebt nog altijd meer aan twee redelijk frisse sokken dan aan één stralend schone en een kapotte wasmachine.

Geef een reactie