schoonmaakdoekjes

Schoonmaakdoekjes en kleurcodes voor de schoonmaak

Social Media

 

Schoonmaakdoekjes zijn er in vele soorten en maten, fluoriserend, geblokt, gestreept en met microvezels. Voor ieder wat wils.

Maar wist je ook al dat veel bedrijven gebruik maken van kleurcodering voor viscose doekjes? Deze bedrijven gebruiken voor elke ruimte of werkplek een doekje van een bepaalde kleur, dat helpt om zo hygiënisch mogelijk schoon te maken.

De kleurcodes schoonmaak zijn als volgt:

  • Wit: Algemeen
  • Rood: Sanitair
  • Blauw: Interieur
  • Groen: Vloeren
  • Geel: Keuken/desinfectie

Naast het gebruik van de verschillende kleuren schoonmaakdoekjes wordt er ook aangeraden om voor elke ruimte een aparte ‘schoonmaakset’ te hebben. Dus een emmer, een dweil en een stoffer, allemaal van diezelfde kleur als je schoonmaakdoekje.

Nou is het natuurlijk een beetje onzin om 5 schoonmaaksets in huis te hebben. Dus als je je alleen al met de schoonmaakdoekjes aan de kleurcodes schoonmaak houdt ben je al hygiënisch bezig!

Hoewel ik hierboven een standaard indeling van de kleuren en de ruimtes heb genoemd is het natuurlijk helemaal aan jezelf welke kleuren viscose doekjes je voor welke ruimte gebruikt. Als je maar consistent bent in het gebruik van je doekjes voor de ruimten.

Ik las trouwens ook net dat de kleurcodering zoals hierboven beschreven vaak ook geldt voor de schoonmaakmiddelen die je voor de bepaalde ruimte gebruikt, maar of ik het daar zo mee eens ben weet ik nog niet. Ik zal in ieder geval de komende weken mijn ogen eens goed de kost geven, wellicht vind ik ook een systeem in de kleuren van de schoonmaakmiddelen.

Hebben jullie trucjes voor het hygiënisch schoonmaken van het huis? Gebruiken jullie ook de kleurcodering of gebruik je alle soorten viscose doekjes door elkaar? Ik hoor het graag!

Gerelateerde Artikelen

Één gedachte over “Schoonmaakdoekjes en kleurcodes voor de schoonmaak

  1. Ik ben zelfstandig distributiepartner van JEMAKO. Dit zijn schoonmaakproducten bedoeld om snel en makkelijk schoon te maken. Wij werken ook met verschillende kleuren zodat het overzichtelijk wordt waar je wat voor kan gebruiken.

Geef een reactie

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code