Schoonmaakdoekjes en kleurcodes voor de schoonmaak

Schoonmaakdoekjes zijn er in vele soorten en maten, fluorescerend, geblokt, gestreept en met microvezels. Voor ieder wat wils. Maar wist je ook al dat veel bedrijven gebruik maken van kleurcodering voor viscose doekjes? Deze bedrijven gebruiken voor elke ruimte of werkplek een doekje van een bepaalde kleur, dat helpt om zo hygiënisch mogelijk schoon te maken. Schoonmaakartikelen kunnen op deze manier niet meer door elkaar gehaald worden. Lees snel verder hoe dit precies in zijn werk gaat.

Kleurcodes schoonmaak

De algemene kleurcodes schoonmaak zijn als volgt:

  • Wit: Algemeen
  • Rood: Sanitair
  • Blauw: Interieur
  • Groen: Vloeren
  • Geel: Keuken/desinfectie

Naast het gebruik van de verschillende kleuren schoonmaakdoekjes wordt er ook aangeraden om voor elke ruimte een aparte schoonmaakset te hebben. Dit betekent dat je voor iedere ruimte een aparte emmer, stoffer en schoonmaakdoek hebt in de kleur die bij de desbetreffende ruimte hoort. De kleurcodering die je hierboven leest, schijnt ook te gelden voor schoonmaakmiddelen. Dat zou betekenen dat de kleur van de verpakking overeenkomt met de kleur van de schoonmaakset. Dit houdt het allemaal wel mooi overzichtelijk, maar je moet wel net een passend schoonmaakmiddel vinden voor de betreffende ruimte.

Hygiënisch schoonmaken

Nou is het natuurlijk een beetje onzin om vijf schoonmaaksets in huis te hebben, dus als je alleen al met de schoonmaakdoekjes aan de kleurcodes schoonmaak houdt doe je het al heel goed! Hoewel ik hierboven een standaard indeling van de kleuren en de ruimtes heb genoemd is het natuurlijk helemaal aan jezelf welke kleuren viscose doekjes je voor welke ruimte gebruikt. Als je maar consistent bent in het gebruik van je doekjes voor de ruimten. Een andere optie is om voor bijvoorbeeld het toilet altijd wegwerpdoekjes te gebruiken, zodat je nooit in de knoei komt.

Wil je graag wat hulp bij schoonmaken van het huis? Dan is een huishoudelijke hulp iets voor jou. Je hoeft je alleen maar in te schrijven, de rest regelen wij voor jou. Regel het vandaag nog, er staan schoonmaaksters klaar om te beginnen!

Related Post

Één gedachte over “Schoonmaakdoekjes en kleurcodes voor de schoonmaak

  1. Ik ben zelfstandig distributiepartner van JEMAKO. Dit zijn schoonmaakproducten bedoeld om snel en makkelijk schoon te maken. Wij werken ook met verschillende kleuren zodat het overzichtelijk wordt waar je wat voor kan gebruiken.

Geef een reactie