Schoonmaakdoekjes en kleurcodes voor de schoonmaak

Schoonmaakdoekjes zijn er in vele soorten en maten, fluorescerend, geblokt, gestreept en met microvezels. Voor ieder wat wils. Maar wist je ook al dat veel bedrijven gebruik maken van kleurcodering voor viscose doekjes? Deze bedrijven gebruiken voor elke ruimte of werkplek een doekje van een bepaalde kleur, dat helpt om zo hygiënisch mogelijk schoon te maken. Schoonmaakartikelen kunnen op deze manier niet meer door elkaar gehaald worden. Lees snel verder hoe dit precies in zijn werk gaat.

Kleurcodes schoonmaak

De algemene kleurcodes schoonmaak zijn als volgt:

  • Wit: Algemeen
  • Rood: Sanitair
  • Blauw: Interieur
  • Groen: Vloeren
  • Geel: Keuken/desinfectie

Naast het gebruik van de verschillende kleuren schoonmaakdoekjes wordt er ook aangeraden om voor elke ruimte een aparte schoonmaakset te hebben. Dit betekent dat je voor iedere ruimte een aparte emmer, stoffer en schoonmaakdoek hebt in de kleur die bij de desbetreffende ruimte hoort. De kleurcodering die je hierboven leest, schijnt ook te gelden voor schoonmaakmiddelen. Dat zou betekenen dat de kleur van de verpakking overeenkomt met de kleur van de schoonmaakset. Dit houdt het allemaal wel mooi overzichtelijk, maar je moet wel net een passend schoonmaakmiddel vinden voor de betreffende ruimte.

Hygiënisch schoonmaken

Nou is het natuurlijk een beetje onzin om vijf schoonmaaksets in huis te hebben, dus als je alleen al met de schoonmaakdoekjes aan de kleurcodes schoonmaak houdt, doe je het al heel goed! Hoewel we hierboven een standaard indeling van de kleuren en de ruimtes hebben genoemd, is het natuurlijk helemaal aan jou welke kleuren viscose doekjes je voor welke ruimte gebruikt. Als je maar consistent bent in het gebruik van je doekjes voor de ruimten. Een andere optie is om voor bijvoorbeeld het toilet altijd wegwerpdoekjes te gebruiken, zodat je nooit in de knoei komt.

Hou jij ook van een schoon en fris huis? Ben je veel tijd kwijt aan schoonmaaktaken? En kun je er soms ook naar verlangen wat meer vrije tijd over te houden? Wat dacht je van een schoonmaakster? Een professionele schoonmaakster kan jou taken uit handen nemen, waardoor jij kunt genieten van een schoon huis en meer vrije tijd! Vraag vandaag nog jouw schoonmaakster aan! Bij ons krijg je een jaar garantie op jouw hulp, dus je loopt geen risico!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Ontvang de beste tips en meer.

Related Post

3 gedachtes over “Schoonmaakdoekjes en kleurcodes voor de schoonmaak

  1. Ik ben zelfstandig distributiepartner van JEMAKO. Dit zijn schoonmaakproducten bedoeld om snel en makkelijk schoon te maken. Wij werken ook met verschillende kleuren zodat het overzichtelijk wordt waar je wat voor kan gebruiken.

  2. Ik wist niet dat de verschillende kleuren waren per kamer, weer wat geleerd! Wel slim trouwens, zo houd je de doekjes nog enigszins schoon.

  3. Hallo
    Ook ik maak met kleuren doekjes schoon en dat vind prima en overzichtelijk maar waar ik niet bij ken is uit eindelijk verdwijnen al die doekjes bij elkaar in de wasmachine op 90gr . Dus het toilet doekje bij het doekje waar ik het aanrecht mee heb schoon gemaakt . Ik zie niet in wat er dan hygiënes aan is

Geef een reactie