Roestvrij staal weer schoon met babyolie!

Roestvrij staal (RVS) schoonmaken moet ook zo nu en dan gebeuren! En dan het liefst zonder die lelijke kringen. Wist je dat dat gemakkelijk kan met babyolie? Lees in dit blog hoe je o.a. met babyolie je RVS afzuigkap, prullenbak of ovenschaal gemakkelijk kunt schoonmaken.

Hoe maak je RVS schoon?

Roestvrij staal bestaat uit ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Door de oxidehuid wordt het staal ‘roestvrij’. Dat is een handige eigenschap, want het materiaal gaat een stuk langer mee, ook in vochtige omgevingen! RVS wordt vaak als afwerking gebruikt om meubels een industriële look te geven. De afzuigkap is ook van van RVS gemaakt. Als je het staal niet met het juiste middel schoonmaakt, ontstaan er snel kringen op het oppervlak.

RVS schoonmaken met babyolie

Hoe maak je RVS nou goed schoon? Met babyolie dus! Doe een beetje babyolie op een doekje en je neemt het roestvrij staal zo af. Daarna even schoon wrijven met een droog doekje. Het wordt weer schoon én gaat mooi glimmen. Even geen babyolie in huis? Ook azijn werkt goed, bij voorkeur met een microvezeldoekje.

RVS afzuigkap schoonmaken

Na een tijdje wordt je RVS afzuigkap geheid vies. Hoe maak je je afzuigkap dan schoon? Dat kan je met babyolie of azijn doen, zoals hierboven uitgelegd, maar als je je roestvrij stalen afzuigkap wil laten glimmen, hebben we nog een middeltje achter de hand. Haal het glansspoelmiddel voor de vaatwasser tevoorschijn! Doe het glansspoelmiddel op een doekje en wrijf ermee over de afzuigkap. Zo is hij binnen no time weer stralend schoon!

Strepen en vingervlekken op RVS verwijderen

Met olijfolie of zonnebloemolie krijg je roestvrij staal weer streeploos schoon! Wat ook goed werkt, is afwasmiddel op een doekje doen en over het RVS wrijven. Daarna inwrijven met glansspoelmiddel. Ook dan blijven de strepen weg!

Dit soort klusjes zijn broodnodig, maar kosten stiekem toch best veel tijd. Zeker als je daarnaast ook nog alle andere dagelijkse huishoudtaken moet doen. Dat is soms niet makkelijk! Gun jezelf wat meer rust en schakel een schoonmaakster in. Daar hoef je amper wat voor te doen: wij nemen de zoektocht voor je over. Jij geeft precies aan waar jij naar op zoek bent, en wij vinden de perfecte hulp. Dat heb je verdiend! Schrijf je nu in en leun direct achterover.

Één gedachte over “Roestvrij staal weer schoon met babyolie!

Comments are closed.