afstoffen doe je zo

5 x doe dit niet tijdens het afstoffen

Hé wat is dat? Ligt daar nou weer een dun laagje stof? Neeee en dat terwijl je gisteren in je spaarzame vrije uurtje het hele huis door bent geraced om ieder stofvlokje te verwijderen. Hoe kan dit?

Een stofvrij huis

Oké, eerlijk is eerlijk: ons huis zal nooit helemaal stofvrij worden. Maar wat is stof nou eigenlijk? Dat wat wij stof noemen zijn huidschilfers, dode huidcellen, kledingvezels, haren van huisdieren en vuil van buiten. Zodra stofdeeltjes bij elkaar komen, herkennen wij het als stof.  En laat afstoffen de meest stoffige hobby zijn die er is. Je wilt hier dus geen minuut langer mee bezig zijn dan nodig is. Stap dan niet in een van de meest gemaakte afstof fouten!

Stofzuigen maar!

Eerst afstoffen en dan stofzuigen, doe jij dat ook? Dat klinkt toch als een logische volgorde? Doordat je met de stofzuiger door het huis gaat, dwarrelt het stof zo weer op de meubels. Zonde van de tijd die je in het afstoffen hebt gestopt. Ga dus voortaan eerst stofzuigen en dan afstoffen. Het voelt misschien tegenstrijdig, maar het gaat jou echt flink tijd besparen.

Pak de plumeau

Of toch maar beter van niet… Even snel met de plumeau over de kast en het is weer stofvrij. Nou, mooi niet! Het verwijdert namelijk geen stof, maar verplaatst het alleen maar. Deze fijne vriend helpt jou dus van de wal in de sloot. Misschien toch maar een enkeltje prullenbak voor de plumeau. Een beter alternatief is een microvezeldoekje. De stof blijft aan dit doekje kleven, waardoor het ook echt weg is.

Even sprayen met het reinigingsspray…

Wij begrijpen dat je het prettig vindt om je huis schoon te maken met een reinigingsspray. Een beetje hier en een beetje daar, doekje erover en klaar. Maar juist doordat jij de reinigingsspray rechtstreeks op de meubels spuit, kan er een laagje ontstaan wat stof aantrekt. Beter is om de spray eerst op je poetsdoek te sprayen of een emmertje met sop te gebruiken.

Jouw stofzuiger is een stofbom!

Wanneer je jouw stofzuiger niet op tijd reinigt dan wordt het een waar stofkanon. Hij verplaatst het stof dan niet alleen, maar spuwt ongemerkt ook plukjes stof uit. Het is dus van groot belang om de stofzuiger op tijd te reinigen. Haal de stofzuigerzak eruit voordat deze tot de rand toe vol is en denk ook aan het reinigen van de filters.

Het is goed om te weten dat je met een paar simpele aanpassingen het stof beter uit je huis verwijdert. Toch ontkom je niet aan het afstoffen. Of toch wel… Een schoonmaakster kan natuurlijk flink wat afstofwerk uit handen nemen. En als ze er dan toch is, kan ze je ook blij maken door andere huishoudelijke taken van je over te nemen. Regel daarom vandaag nog een schoonmaakster met een jaar garantie!

Één gedachte over “5 x doe dit niet tijdens het afstoffen

  1. Goede artikel. Ik vind het leuk als mensen bij me over de vloer komen. Dan kan ik pronken met de inrichting van mijn huis.

Comments are closed.