Magnetron schoonmaken met citroensap

De magnetron is een heel handig huishoudelijk apparaat, dat eens in de zoveel tijd wel een grondige reinigingsbeurt kan gebruiken. Misschien weet je niet hoe je dit het beste kan doen, maar de magnetron schoonmaken is in een handomdraai gebeurd!

De magnetron reinigen

De magnetron kun je schoonmaken met water en citroensap. Dit is een goede methode, omdat citroensap een natuurlijk product is en dit dus niet schadelijk voor jezelf en het milieu is. Daarnaast is citroensap heel effectief om vuil los te krijgen en het werkt tegen geurtjes.

Hoe ga je te werk? Je vult een schaaltje met water en citroensap (bijv. 150 ml water en vier eetlepels citroensap) en zet dit vijf minuten in de magnetron, met de magnetron op de hoogste stand. De viezigheid weekt dan los. Als je magnetron heel smerig is, kun je het schaaltje nog een paar minuten extra laten staan met de magnetrondeur dicht, zodat het vuil nog beter losweekt. Als je de magnetron weer open doet, kun je de losse onderdelen eruit halen en afzonderlijk schoonmaken, evenals de binnenkant van de magnetron. Door het citroensap zal dit een stuk gemakkelijker gaan dan normaal. Het vuil laat goed los en door het citroensap gaat de magnetron weer fris ruiken. In plaats van citroensap zou je ook natuurazijn kunnen gebruiken.

Ben je op zoek naar nog meer handige tips voor het schoonmaken van jouw keuken en keukenapparatuur? Wij hebben een super handig e-book boordevol tips en weetjes voor jou. Download jouw gratis e-book en ga direct aan de slag.