Een unieke oplossing om lijmresten van stickers te verwijderen

Stickers zijn overal om ons heen. Je plakt ze op je computer of op je deur om de boel op te fleuren, je vindt ze op producten om je te informeren over bijvoorbeeld de prijs of je kind heeft besloten de vloer/tafel/auto onder te plakken. En dan is het moment aangebroken om die stickers te verwijderen. Dat gaat niet altijd even makkelijk, zeker niet met van die papieren stickers die niet helemaal meegaan als je ze eraf trekt. Of er blijven veel lijmresten over die je moet verwijderen. Lees verder en leer hoe je makkelijk lijmresten van stickers kunt verwijderen.

Lijmresten verwijderen met soda

Gebruik om stickers te verwijderen eerst je nagels of een plamuurmes om zo veel mogelijk van de sticker van het oppervlak te halen. Nu blijf je zitten met die hardnekkige lijmresten. Je kunt hiervoor een chemische sticker-oplosser kopen, maar dit kan een stuk makkelijker. Maak in plaats daarvan een natuurlijke stickerverwijderaar van huishoudelijke ingrediënten. Giet een beetje kokosolie in een bakje en doe er een schep baking soda bij. Meng dit goed door elkaar en wrijf met een doekje het mengsel op het oppervlak met lijmresten. Het plaksel wordt volledig opgelost door deze biologische stickerverwijderaar!

Een fris en schoon huis?
Neem ook een schoonmaakster in huis en geniet van meer vrije tijd.

Hoe verwijder je stickers: nog wat tips

Als je de spullen voor het wondermiddeltje van kokosolie en baking soda niet in huis hebt, zijn er nog wat andere manieren om van de plakresten van stickers af te komen. Lijmresten verwijderen doe je zo:

  • Met lampenolie op een doekje wrijf je zo de lijmresten van gladde oppervlakken, zoals de koelkast en de computer, af zonder de lak te beschadigen.
  • Het sap uit een sinaasappelschil kan gebruikt worden om stickers te verwijderen. Knijp de sinaasappelschil uit en boen over het oppervlak. Lijmresten verwijderen kan afgestreept worden van het to-do lijstje.
  • Pindakaas is niet alleen lekker op brood, maar helpt ook met het verwijderen van lijmresten. Smeer wat op de plakkerige vlek, wrijf er overheen met een droge doek en de lijmresten zijn weg.

Lijmresten verwijderen is supermakkelijk met onze tips! Dat scheelt weer de aankoop van een duur chemisch middel. Wist je dat we nog veel meer tips hebben voor het schoonmaken met zelfgemaakte middeltjes? Een heleboel van deze tips staat verzameld in onze vlekkengids. Download nu  het gratis e-book en leer jij hoe je nooit meer zorgen hoeft te maken over vlekken verwijderen uit kleding.