Houd je huis koel – Een koel huis met deze tips

 

Vandaag kunnen we weer heerlijk genieten van zomerse temperaturen. Hoewel veel mensen zich hebben verheugd op warm weer kan ik me ook voorstellen dat veel mensen balen van de warmte die in huis gaat hangen. Warmte waardoor het bijna onmogelijk lijkt om nog goed te kunnen slapen. Ik geef je graag enkele tips voor een koel huis.

In eerste instantie is het handig om ’s ochtends direct alle ramen en deuren even open te zetten. Doe dat wel voor een uurtje of 9, daarna wordt het al snel te warm. Voor vandaag is die tip dus niet meer heel handig. Maar ik beloof je, het wordt deze zomer nog wel weer warm… dus zorg dan dat je op tijd je bed uit bent om alles even lekker te laten luchten.

Op dit moment is het verstandig om alle ramen en deuren lekker dicht te doen. Zorg daarbij dat je (rol)gordijnen en luxaflex aan de kant van de zon ook sluit. Zo houdt je de warmte grotendeels buiten. Het is ook verstandig om het zonnescherm naar beneden te doen en de parasol op te zetten. Op deze manier houdt je de zon buiten het huis, maar je creëert ook extra schaduw op de buitenmuren van je huis, de muren warmen dan minder snel op en je huis zal dus minder warm zijn.

Zorg ervoor dat je niet onnodig veel warme lampen aanzet en dat je geen kaarsen laat branden. Deze laten weer extra warmte achter in je huis. Zit je ’s avonds nog buiten dan is het natuurlijk geen probleem om buiten kaarsjes aan te steken. Dit is extra gezellig!

Kook geen warme maaltijd. Hoge en tropische temperaturen vragen om een heerlijke salade. Mijn favorieten zijn sla met fruit, een lekkere salade caprèse of ham met meloen.

Is het nog steeds te warm in huis? Plaats dan een paar flessen met koud (of nog liever bevroren) water voor een ventilator. De lucht waait zo langs de flessen water waardoor er een lekkere koude luchtstroom ontstaat. Op die manier kun je je er relatief makkelijk en snel voor zorgen dat je slaapkamer een aangename temperatuur krijgt en dat jij heerlijk kunt slapen.

Ik heb je inmiddels aardig wat tips gegeven voor het koel houden van je huis. Zorg ook dat jij de warmte buiten het huis houdt, maar beloof ook een ding! Geniet van het heerlijke weertje. Maak je niet te druk, smeer je goed in en krijg dat heerlijke vakantiegevoel!

Ik ga zo lekker in het zonnetje zitten, de ramen en deuren zijn inmiddels gesloten, flessen water liggen in de vriezer, het zonnescherm staat uit en de zonnebrandcrème staat klaar. Ik ga heerlijk genieten! Tot snel!

Ook interessant

2 gedachtes over “Houd je huis koel – Een koel huis met deze tips

    1. Dankjewel Jack! Het huis koel houden is nu vast niet meer nodig. Maar in ieder geval handig voor volgend jaar! 😉

Comments are closed.