huis koel zonder airco

5 efficiënte tips om je warme huis te koelen

In de zomer kan het flink warm worden in huis. Wij geven je vijf handige tips om het huis koel te houden zonder airco. Met onze tips kun jij jouw woonkamer en slaapkamer koelen en koel houden.

1. Koel slapen onder katoen

Niets is vervelender dan slecht slapen door de warmte. Zeker als jouw slaapkamer veel zon vangt is het lastig om de slaapkamer te koelen. Gelukkig zijn er genoeg opties om toch koel te slapen in de zomer. Zo kun je bijvoorbeeld het beste jouw synthetische beddengoed in de kast laten liggen. Dat geldt ook voor jouw synthetische pyjama. Katoen houdt je koel in de zomer, dus slaap onder katoenen beddengoed in een katoenen pyjama.

2. Koel blijven doe je ‘s ochtends en ‘s avonds

De middag is het warmste deel van de dag, dus probeer dan zo min mogelijk activiteiten te ondernemen. In de ochtend en avond moet je juist zoveel mogelijk ramen en deuren openzetten. Op die manier komt er koele lucht in huis. Zo kun je de kamer koel houden en is het voor jou een stuk prettiger in jouw huis. Een huis waar het veel te warm is, is voor niemand leuk.

3. Kamer koelen met zelfgemaakte airco

Een ventilator helpt vaak al goed tegen de ergste warmte, maar er is een manier om er nóg meer profijt van de hebben. Zet eens een bevroren fles water voor de ventilator. De ventilator zal de koude lucht die van de fles komt door de ruimte blazen. Zo heb je jouw eigen airco gemaakt en kun je jouw huis koel houden zonder airco.

4. Doe overdag de gordijnen dicht om de slaapkamer koel te houden

We hebben net al uitgelegd dat de middag het warmste deel van de dag is. Die warmte wil je natuurlijk zo veel mogelijk buiten houden. Om de kamer koel te houden, is het een goed idee om de gordijnen dicht te laten. Vervolgens kun je in de avond de gordijnen en ramen open doen om alles door te laten waaien met frisse lucht en zo de slaapkamer te koelen.

5. Het huis koel houden zonder airco door geen elektrische apparaten te gebruiken

Wist je dat elektrische apparaten jouw huis warmer maken? Apparaten als een tv geven warmte af, waardoor de temperatuur in de kamer behoorlijk kan stijgen. Het is dan ook verstandig om overdag zo min mogelijk elektrische apparaten te gebruiken. Strijken en stofzuigen kun je dus het beste in de ochtend of avond doen. Zo wordt het minder warm in huis. Bovendien maak jij je op deze manier ook niet te druk overdag. Dubbel voordeel dus!

Houd rekening met de huishoudelijke hulp

Heb je een huishoudelijke hulp? Houd dan ook voor hem of haar rekening met de warmte. Een extra pauze, een ijsje in plaats van een kop koffie of zelfs andere werktijden zullen gewaardeerd worden. Schoonmaken met warm weer is hard werk!

Meer tips?

Jij wil geen tijd over hebben. Geen leuke verhalen lezen. Jij haat het om indruk te maken op je vrienden. Klinkt gek? Vinden wij ook. Schrijf je daarom nu in voor onze nieuwsbrief. Daarin sturen wij jou elke maand de meest actuele schoonmaaktips. Daarmee word jij de meest efficiënte schoonmaker van al jouw vrienden. Pas op dat ze je niet inlijven!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Ontvang de beste tips en meer.

Ook interessant

3 gedachtes over “5 efficiënte tips om je warme huis te koelen

  1. Dankjewel voor dit stuk over het koelhouden van je ruimte. Ik heb het elke zomer ontzettend warm ’s nachts. Je hebt gelijk dat elektrische apparaten veel warmte afgeven.

Comments are closed.