huisdieren

Tips voor huishoudens met huisdieren

Huisdieren zijn leuk. Ze zijn lief en knuffelbaar. Vaak maakt de aanwezigheid van een huisdier jouw dag net een beetje leuker. Dankzij hun karakters weten ze jou altijd weer op te vrolijken. Maar het hebben van een huisdier heeft ook zo zijn nadelen. Honden en katten verharen vrijwel altijd en knaagdieren maken een zooitje van hun kooi. Met deze tips houd jij het huis schoon en opgeruimd, ondanks de dieren.

Dierenharen

Met name katten en honden verharen vrijwel altijd. Deze haren vind je dan ook vaak terug op de grond, op de bank of in de hoekjes van de kamer. De haren van huisdieren zijn bij een gladde vloer, zoals laminaat of tegels, gemakkelijk op te zuigen met een stofzuiger of kruimeldief. Bij een vloerbedekking gaat dit minder gemakkelijk. In dat geval dien je de vloer regelmatig schoon te maken met een stoomreiniger.
De haren die in hoekjes blijven liggen, krijg je vaak niet gauw weg met een stofzuiger of stoomreiniger. In dat geval kun je met behulp van een balletje witbrood erg gemakkelijk de haren (en stof) uit de hoekjes halen.

Pootafdrukken

Helemaal wanneer het buiten regent, of net heeft geregend, hebben honden na het uitlaten vaak vieze poten. Het is daarom verstandig om altijd een oude handdoek bij de buitendeur neer te leggen. Zo kun je direct na het wandelen de pootjes van jouw huisdier schoonmaken en hoef jij niet het hele huis te dweilen.

Knaagdieren en zaagsel

Knaagdieren rennen regelmatig door de kooi, ook verplaatsen ze vaak het zaagsel op een manier dat zij lekker kunnen liggen. Door deze activiteiten gebeurd het regelmatig dat het zaagsel uit de kooi gegooid wordt. Om te voorkomen dat jouw hele huis vol met zaagsel ligt, is het verstandig om de kooi of bak op een mat of kleedje neer te zetten. Dit matje of kleedje kun je dagelijks stofzuigen of afnemen zodat het zaagsel niet door het hele huis verspreid wordt.

Luchtjes verwijderen

Hoe vaker jij jouw huis schoonmaakt, hoe minder last je hebt van geurtjes door jouw huisdieren. Sommigen zweren bij dagelijks stofzuigen en twee dagelijks dweilen. Desondanks komt het nog regelmatig voor dat jouw huisdier toch een geurtje met zich mee neemt.
Gelukkig kun je deze geurtjes op een gemakkelijke manier neutraliseren. Neem een washandje en dep deze in appelazijn. Wrijf deze vervolgens zachtjes over de vacht van jouw huisdier heen.
Een andere oplossing is het neerzetten van luchtzuiverende of sterk geurende planten.

Met deze tips moet het lukken om jouw huishouden schoon te houden. Wellicht heb jij een veel betere tip. Wat doe jij extra om ervoor te zorgen dat jouw huis schoon blijft, ondanks jouw huisdieren?

Ook interessant

2 gedachtes over “Tips voor huishoudens met huisdieren

  1. Ik stond al klaar om te gaan roepen dat de azijn goed helpt tegen geurtjes, en toen las ik hem al als tip 🙂 werkt bij ons al jaren prima!

Comments are closed.