schoonmaken met huisdieren

Huisdieren en schoonmaken, hoe doe je dat?

Het is weer zover: Dierendag! Een dag om jouw pluizige vriendje eens extra te verwennen. Het huishouden kost vaak wel wat meer tijd als je huisdieren hebt. In dit blog geven we een paar handige tips voor het huishouden met huisdieren, dus lees snel verder!

1. Dierenharen verwijderen

Dierenharen op de vloer en op meubels zijn niet te voorkomen als jouw huisdier vacht heeft. Het meeste werk kun je met de stofzuiger oplossen. Vooral gladde vloeren worden binnen mum van tijd weer schoon door op deze manier. Meubels en vloerbedekking kun je natuurlijk ook met de stofzuiger schoonmaken, maar soms zijn de dierenharen te hardnekkig om goed weg te krijgen met een stofzuiger. Voor de vloerbedekking gebruik je dan een stoomreiniger. Dierenharen van meubels verwijderen doe je met een kledingroller, een schuursponsje of tape.

2. Vieze geuren verwijderen

Door huisdieren kan je huis anders gaan ruiken. Denk aan een kattenbak, een hond die in de regen heeft gelopen of de kooi van een knaagdier. Deze geuren neemt jouw huisdier met zich mee. Voordat we de gouden tip geven om vieze geuren te verwijderen, willen we wel gezegd hebben dat voorkomen beter is dan genezen. Een vieze geur komt altijd ergens vandaan, dus het is belangrijk om te zorgen dat de omgeving van jouw dier schoon is. Als je dan toch nog last hebt van ongewenste luchtjes, kun je voorzichtig met een washandje met appelazijn over de vacht wrijven. Dit neutraliseert de vieze geur.

3. Diervriendelijke schoonmaakmiddelen

Wat betreft schoonmaakmiddelen kunnen we je direct geruststellen: de meeste schoonmaakmiddelen zijn niet schadelijk voor dieren. Het is echter altijd een goed idee om biologische schoonmaakmiddelen te gebruiken. Bij biologische schoonmaakmiddelen weet je niet alleen zeker dat het niet erg is als dieren er mee in aanraking komen, het is ook nog eens een stuk beter voor jouw eigen gezondheid en het milieu. Ook het verblijf van jouw huisdier kun je schoonmaken met biologische schoonmaakmiddelen. Naast biologische schoonmaakmiddelen is schoonmaakazijn een goede optie om de omgeving van jouw huisdier gezond te houden.

Is jouw huis al helemaal klaar voor Dierendag? Jouw huisdier verdient het om eens extra verwend te worden met een grote schoonmaak en een cadeautje. Als je wel wat hulp kunt gebruiken bij het schoonmaken met huisdieren, zou je een schoonmaakster kunnen overwegen. Die neemt jou heel veel werk uit handen!

Ook interessant

2 gedachtes over “Huisdieren en schoonmaken, hoe doe je dat?

  1. Bedankt voor de informatie! Ik doe mijn labrador minimaal 1 keer per maand in bad en borstel hem wekelijks, helpt zeker!

Comments are closed.