Onmisbare tips voor je huis desinfecteren en antibacterieel schoonmaken

“Het heerst.” Een veelgehoorde uitspraak, zeker in de koude maanden. Het voorjaar is dé tijd om een griepje op te lopen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet over hoe jij ziektekiemen buitenshuis kunt houden door je huis te desinfecteren.

Hou bacteriën buitenshuis

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Probeer daarom zoveel mogelijk maatregelen te nemen die voorkomen dat je teveel bacteriën in huis hebt. Als je bacteriën buiten de deur wilt houden, is het vooral belangrijk om vaak je handen te wassen met desinfecterende gel. Laat je schoenen bij de deur staan om inloop van vuil tegen te gaan. Zorg daarnaast voor goede ventilatie van je huis: virussen houden van warme, stoffige en vochtige plekken. Zet elke dag de ramen even tegen elkaar open en laat je huis luchten. Ook is het verstandig om wekelijks je beddengoed en handdoeken op 60 graden te wassen, zodat bacteriën weinig kans hebben om zich te nestelen en vermenigvuldigen. Niet alleen houd je zo bacteriën buitenshuis, maar geniet je ook van een heerlijk fris huis!

Alles over je huis desinfecteren bij een virus

Je kan ook een desinfecterend schoonmaakmiddel, zoals bleek of alcohol, inzetten om je huis schoon te maken. Uit onderzoek blijkt dat om in huis te desinfecteren, schoonmaken met water en zeep of allesreiniger voldoende is om infecties te voorkomen. Bij een verhoogd risico op infecties kan het gebruik van desinfecterende middelen echter wel nuttig zijn. Je herkent deze middelen aan de woorden “anti-bacterieel” of “desinfecterend”. Let wel op dat de meeste chemische middelen schadelijk zijn voor het milieu. Verdun de schoonmaakmiddelen daarom met water, of ga voor een natuurlijke ontsmetter.

Huis grondig schoonmaken: oppervlaktes desinfecteren

Een virus kan 24 tot 48 uur op een hard oppervlak overleven. Het is daarom belangrijk om elke dag de volgende oppervlakken te desinfecteren:

  • Aanrecht;
  • Koelkast;
  • Tafels;
  • Deurknoppen;
  • Wastafels;
  • Toilet;
  • Trapleuning;
  • Douchecabine en/of badkuip.

Hoe kan je het beste desinfecteren? Poets met een vochtige doek en een desinfecterend schoonmaakmiddel goed over het oppervlak heen, zodat het zichtbaar vochtig is. Laat het op de lucht drogen, en bacteriën in huis zijn weer kansloos!

Huis schoonmaken bij een griepje

Natuurlijk gelden deze tips niet alleen om een virus buitenshuis te houden, maar ook om je huis schoon te maken als een gezinslid of huisgenoot een griepje heeft. Zorg in dat geval ook dat je persoonlijke hygiënische producten, zoals je tandenborstel, eveneens als bestek en servies, buiten bereik houdt van de zieke.

We hopen dat deze tips je wat geruststellen en helpen om griepjes en virussen zo weer uit je huis te weren. Maak je niet te veel zorgen! De zorg van het huishouden is al groot genoeg. Wij kunnen die zorg uit handen nemen door een schoonmaakster voor je te zoeken die voldoet aan al jouw wensen en eisen. Schrijf je nu in en wij starten direct onze zoektocht voor jou!

Één gedachte over “Onmisbare tips voor je huis desinfecteren en antibacterieel schoonmaken

Comments are closed.