Zelf wasmiddel maken

Vieze geur verwijderen? Wasverzachter koken werkt!

In elk huishouden is het wel eens raak: nare geurtjes. Na het bakken van een stukje vis, of het verven van de muren hangt er vaak een geur in huis waar je niet vrolijk van wordt. Hier lees je hoe je deze vieze geur kunt verwijderen.

Vieze geur in huis verwijderen

Die nare geurtjes zijn makkelijk aan te pakken door een bakje met filterkoffie of een koffiepad in de ruimte te leggen. Wat ook goed werkt is het koken van azijn. Hierdoor zal de geur verdwijnen. Ga je frituren, vis bakken of knoflook fruiten? Breng dan eens een pannetje met azijn aan de kook, dit maskeert de baklucht en zal de geur neutraliseren.

Voor luchtjes in de koelkast gebruik je koffie, zout of een droog theezakje. Deze producten maskeren vieze luchtjes in je koelkast, een bijkomend voordeel is dat ze ook nog vocht absorberen. Dat voorkomt schimmelvorming!

DIY luchtverfrisser

En vind je alleen het maskeren van de nare geurtjes niet genoeg? Dan heb ik hier een tip voor je voor een goedkope luchtverfrisser:

“Zet een pannetje op het vuur met water en een dopje wasverzachter. Laat de wasverzachter koken. De dampen die hierbij vrijkomen zorgen voor een heerlijke frisse geur. Laat het mengsel niet koken.”

Wil je geen pannetje wasverzachter koken en spray je liever met een spuitflesje? Dan kun je 1/3 azijn, 1/3 water en 1/3 wasverzachter met elkaar mengen om een heerlijke frisse spray te krijgen. Heb je dan last van nare geurtjes? De geur verwijderen is gemakkelijk door even sprayen!

Als laatste wil ik je nog een tip geven voor een heerlijke luchtverfrisser. Deze kun je zelf maken door een steelpannetje te vullen met water, schijven citroen, rozemarijn en twee theelepels vanille. Het pannetje laat je de hele dag sudderen waardoor er een heerlijke frisse geur vrij komt.

Met deze tips moet je toch van de nare geurtjes in je huis af kunnen komen. Heb jij nog goede tips? Laat het ons dan weten!
Vind je het leuk om nog meer DIY of tijdbesparende tips te ontvangen? 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Ontvang de beste tips en meer.

Ook interessant

2 gedachtes over “Vieze geur verwijderen? Wasverzachter koken werkt!

  1. Wij leggen altijd een natte spons in een bakje op t aanrecht. Die laten we staan tot de volgende ochtend.De stank trekt daarin en daarna gooi je m weg. Wij doen dit ook bij t gourmetten.

  2. pannetje wasverzachter opzetten is levensgevaarlijk.. de dampen die vrijkomen zijn giftig.

Comments are closed.