energie

Geld besparen op energie

Het is al een tijdje een hot item. Je hoort en ziet het steeds vaker om je heen. Steeds meer mensen hebben aandacht voor een energiezuinig huishouden. Niet alleen zien we steeds meer zonnepanelen gemonteerd worden, ook zijn er steeds meer energiezuinige huishoudelijke apparaten. Maar je hoeft niet direct nieuwe, dure apparaten aan te schaffen om te besparen op energie. Daarom geef ik je vandaag tips hoe jij geld kan besparen op jouw energierekening. Een energiezuinig huis is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee!

Wees zuinig met warmte

Het is erg gemakkelijk om snel veel geld te besparen op de energierekening. Alleen al door de thermostaat overdag één graad lager te zetten bespaar je gemiddeld 7% op jouw energieverbruik door verwarming.
Zorg er ook voor dat je geen gordijnen, banken of kasten voor de radiatoren hebt staan. Deze houden de warmte namelijk tegen waardoor er meer gestookt dient te worden voordat de gehele kamer op temperatuur is.

Ventileren

Het is erg belangrijk om jouw woning goed te ventileren. Door te ventileren laat je namelijk het vocht uit jouw huis ontsnappen. Vocht ontstaat door het ademen, maar bijvoorbeeld ook door koken en door de planten die je in huis hebt staan.
Een vochtig huis is niet alleen erg ongezond (door de schimmels die ontstaan), maar ook lastiger te verwarmen. Zet daarom elke dag het raam minimaal een kwartiertje open en bespaar al gauw veel geld op jouw energierekening.

Extra tips voor het gebruik van energie

  • Wist je dat je veel geld kunt besparen door elke keer één minuut korter te gaan douchen? Dit bespaart niet alleen energie, maar ook water. Zo vang je twee vliegen in één klap.
  • Een wasdroger verbruikt erg veel energie. Daarom is het verstandiger om jouw was op een rekje te laten drogen in bijvoorbeeld de tuin.
  • Laat de televisie, stereotoren en computers niet op stand-by staan. Wanneer je een apparaat echt uit zet, zelfs met stekker uit het contact, bespaar je veel meer geld.
  • Vervang alle gloeilampen door spaarlampen. Dit scheelt de helft aan energiegebruik.

Ook interessant

2 gedachtes over “Geld besparen op energie

  1. Energie besparen zit ‘m in de kleine dingen. 1 minuut korter douchen, lampen vervangen etc. Het zijn die kleine zaken die een heel groot verschil kunnen maken. En laat ons eerlijk zijn, dit zijn ook de dingen die totaal geen moeite – of energie 😉 – vereisen.

Comments are closed.